Zrenjanin zaslužuje uređena kupališta

Aleksandar Marton, predsednik Skupštine grada Zrenjanina, obišao je danas, pred predstojeću sezonu, "Peskaru" u Mužlji. Kako je istakao, ovo kupalište ima puno potencijala da parira novosadskom "Štrandu" i bude jedan od turističkih centara Vojvodine, a i šire. 
 
     
 
- Kao građanin Zrenjanina naravno da primećujem da "Peskara" može biti lepša, jer i sam dolazim ovde u toplim letnjim danima i onda je normalno zapitati se zašto nismo uspeli da uredimo zrenjaninska gradska kupališta, kao što je to učinio, na primer, Novi Sad sa "Štrandom" ili Beograd sa Adom. Smatram da bi to trebalo da bude jedan od zadataka narednog saziva lokalne vlasti: da učinimo sve da približimo "Peskaru" našim sugrađanima, da ponudimo više sadržaja, da ona bude uređenija – rekao je Aleksandar Marton, ocenjujući da je lokalna vlast već načinila pozitivne iskorake, te da je trenutno stanje ovog zrenjaninskog kupališta nemerljivo bolje u odnosu na to kako je ono izgledalo pre desetak godina. 
 
      
 
-  Poslušali smo stavove sugrađana i pokrenuli inicijativu za formiranje zaštićenog područja "Peskara - jezero Čepel". Sada je na nadležnim višim državnim organima da donesu odluku, ali je veoma važno da se krenulo sa realizacijom ove ideje. Zrenjanin zaslužuje lepo kupalište i mi sami moramo da budemo odgovorni i da uređujemo sredinu u kojoj živimo – zaključio je predsednik Skupštine grada Zrenjanina.