Predsednik Nikolić posetio Zrenjanin

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić posetio je danas Zrenjanin i tom prilikom, u Plavom salonu Gradske kuće, razgovarao sa gradonačelnikom Zrenjanina Goranom Kneževićem i njegovim saradnicima. 
 
 
Predsednik Nikolić je nakon toga posetio Melence, gde je obišao radove u polju Milovana i Dragoljuba Pajića koji obrađuju oko sto hektara zemlje, kao i domaćinstvo Dragomira i Dragana Davidova, proizvođače priplodnih svinja, među najpoznatijim u Srbiji. 
On je tom prilikom istakao da je poljoprivreda najveća razvojna šansa Srbije i da će Srbija, ako bude imao saradnike u Vladi Srbije "napredovati brže nego što je propadala".
 
 
Nikolić je novinarima posle razgovora sa poljoprivrednicima u Melencima rekao da je potrebno stvoriti uslove da agrarni budžet bude prilagođen "onome što Srbija traži od seljaka", ali i da seljacima dosta toga obezbedi besplatno. 
- Želim da podstaknem one koji rade na selu da tu i ostanu, jer će biti mnogo bolje, jer će vlada morati da stvori bolje uslove - rekao je Nikolić o dodao da Srbija treba da proizvede hranu za sopstvene potrebe, ali i za strana tržišta.
- Seljake treba podučiti kako da se organizuju zadruge koje mogu da izvoze i uvoze, a mislim i da ćemo selo prilagoditi ruskom tržištu koje može da otkupi sav višak koji proizvedemo - rekao je Nikolić i naglasio da seljaci treba da budu uvereni da neće ostati sami i da će neko brinuti o njima, a Ministarstvo poljoprivrede da izabere ozbiljne ljude iz nauke i prakse.
 
 
 
Gradonačelnik Knežević istakao je zadovoljstvo današnjom posetom napominjući da je i bila želja da predsednika Nikolića upozna sa potencijalima Zrenjanina i ovog dela Banata.
- Zajednički zaključak jeste da je poljoprivreda grana u kojoj imamo najveće mogućnosti razvoja i naravno da ćemo ubuduće razgovarati o tome kako da te potencijale iskoristimo. Predsednik Nikolić  je dao punu podršku svim našim planovima i strategijama, pre svega strategiji razvoja Zrenjanina tako da ćemo u narednom periodu polako vratiti Zrenjanin tamo gde je i bio, da bude  grad budućnosti – rekao je Knežević ukazujuću da je najpre potrebno napraviti presek stanja u Gradu Zrenjaninu a zatim formirati timove koji će na tome raditi.