Svečano uručene diplome ''Vuk Karadžić'' i nagrade učenicima generacije

U Gradskoj bašti danas je organizovan svečani prijem za učenike osnovnih i srednjih škola sa teritorije Grada Zrenjanina koji su završili školovanje kao nosioci diplome "Vuk Karadžić", kao i za učenike generacije u svim školama.
 
     
 
Najuspešnijim učenicima Grada obratio se gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov koji im je zatim uručio diplome "Vuk Karadžić".
- Više od tri stotine vukovaca i više od četrdeset đaka generacije je veliki uspeh zrenjaninskih osnovaca i srednjoškolaca. Biti vukovac i uspešan učenik je velika stvar i to zaslužuje čestitke njima, kao i njihovim profesorima, roditeljima što su sve ove godine zajedno vredno i uporno radili. Ovo jeste veliki potencijal za grad Zrenjanin i budućnost našeg grada. Očekujem da u narednim godinama završe svoje fakultete, da nam se vrate u Zrenjanin i da svi zajedno radimo za dobrobit našeg grada – rekao je gradonačelnik Mihajlov. 
 
    
 
Osim nagrada "Vuk Karadžić", Mihajlov je uručio i prigodna priznanja učenicima generacije svih osnovnih i srednjih školama kao i poklon – propusnice za gradski bazen.
 
 
    
 
Za školsku 2011/12. godinu, diplome "Vuk Karadžić" i priznanja za učenika generacije, zaslužilo je 236 učenica i učenika osnovnih i 118 srednjih škola sa teritorije Grada Zrenjanina. 
Svečanost dodele nagrada i priznanja učenicima generacije zajednički su organizovali Grad Zrenjanin i Gradska narodna biblioteka "Žarko Zrenjanin".