Više od 3.500 volontera u projektu „Veliko čišćenje Srbije“

Grad Zrenjanin i ove godine učestvuje u najvećoj dobrovoljnoj jednodnevnoj akciji „Veliko čišćenje Srbije“, kada se veliki broj građana, više od 3.500, dobrovoljno javio za čišćenje grada.
 
Prema rečima gradonačelnika Zrenjanina dr Milete Mihajlova više od 28 mesnih zajednica, javnih ustanova i preduzeća i brojne nevladine organizacije doprinelo je čišćenju grada i zaštiti životne sredine na 123 lokacije.

 

 

Očišćeni su parkovi, škole, sportski tereni, kao i obale Begeja, Tise i Tamisa.
- Prošle godine bilo je oko 2.500 učesnika na 112 lokacija kada je odneto više od 278.575 metara kubnih otpada- rekao je Mihajlov.

 

 

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Marton učestvovao je u akciji čišćenja ulice Koste Turkulje u MZ „Žarko Zrenjanin“.

- Svake godine veliki broj građana volontira u ovoj akciji čišćenja i ja sam joj se pridružio. Na ovom pitanju moramo raditi tokom cele godine, ne samo na ovaj dan i apelovati na ljude da promene svoje navike, kositi njihove ulične travnjake, ne odlagati otpad oko itd. - rekao je Marton, zaključujući da ekonomske krize ne mogu biti izgovor za čišćenje životne sredine i da je zakonodavstvo Srbije u vezi sa životnom sredinom dobro, ali često se ne primenjuje.