Rešavanje problema građana zajednički interes poslovnih i čelnih ljudi Zrenjanina

U sali gradskog veća danas je održan sastanak gradskih čelnika sa predstavnicima Zrenajninskog poslovnog kruga (ZREPOK), organizovan u cilju nastavka saradnje, ali i zajedničkim interesima u rešavanju problema u gradu.
Tako je, na predlog ZREPOK-a prva tačka dnevnog reda tog sastanka bila rešavanje problema slabog kvaliteta gasa koji se isporučuje Zrenjaninu.
 
 
Naime, Budimir Jovanović, član Izvršnog odbora ZREPOK-a, koji je i pokrenuo inicijativu kako bi se problem rešio, kaže da je gas koji se u ovom delu Banata isporučuje građanima i privredi izuzetno lošeg kvaliteta te da su gubici i šteta nastali kao posledica toga veliki.
Predsednik zrenjaninske Skupštine, Radovan Bulajić kaže da će se to pitanje uskoro naći i na dnevnom redu Skupštine grada, i da će o tome biti obavešteni i nadležni u republičkim organima.
Na današnjem sastanku govorilo se i o razmatranju problema javnih nabavki - procedure i radu tenderskih komisija, a  zajednička ocena jeste da je u tome ključna javnost u radu.
 
 
Takođe, na predlog ZREPOK-a, treća tačka dnevnog reda bili su glavni gradski prioriteti i njihova realizacija u svrhu ostvarivanja vizije da Zrenjanin bude jedno od najpoželjnijih mesta za investiranje i život. A, kao jedan od projekata na kojem će se intenzivnije raditi u narednom periodu, kako se danas moglo čuti, biće završetak obilaznice.
- Redovna praksa koju smo uveli jesu redovni sastanci sa zrenjaninskim polsovnim krugom, ovaj put u proširenom sastavu, zajedno sa predstavnicima Privredne komore i Udruženjem privrednika. Danas smo istakli najvažnije probleme koje tište privrednike i građane Zrenjanina. Došli smo do određenih zaključaka i težnji ka određenim višim strukturama gde ćemo svi zajedno nastupati i ostvariti naš zajednički interes - rekao je gradonačelnik mr Ivan Bošnjak.