''Dobro drvo'' za budući ''Park beba''

Današnjom akcijom sadnje listopadnog drveća i četinara, u koju se uključio i gradonačelnik Zrenjanina, mr Ivan Bošnjak, formirani su obrisi budućeg "Parka zrenjaninskih beba", u naselju "Bagljaš", na izlazu iz grada. Nakon što je učestvovao u sadnji po jednog stabla listopadnog drveta i četinara, gradonačelnik Bošnjak rekao je da je Grad Zrenjanin podržao ovu akciju, koja se sprovodi u kontinuitetu već drugu sezonu. 
- Jedno zasađeno drvo za svaku novorođenu bebu, ideja je koju Grad Zrenjanin nastavlja da realizuje. Proletos je prethodni gradonačelnik, Mileta Mihajlov, učestvovao u akciji u drugom delu Bagljaša, sada sam ja u prilici da zasadim po neko drvo za novorođene bebe. U daljem radu i aktivnostima grad će, svakako, podržavati i ovakve akcije, koje se tiču zaštite životne sredine i posvećenja novom životu, novim bebama – istakao je gradonačelnik Ivan Bošnjak.  
 
      
 
Akcija je realizovana u okviru projekta "Dobro drvo", o kom koordinator projekta, Vladimir Đurić, kaže:
- U ime organizacija koje su pokrenule ovaj projekat, Kulturnog centra Zrenjanina i partnera, Grada Zrenjanina, "Čistoće i zelenila", "Direkcije za izgradnju i uređenje grada", želim da se zahvalim svima koji su podržali našu akciju, formiranja prvog parka posvećenog novorođenim bebama u gradu. Mislim da smo i prvi grad u zemlji koji će imati ovakav park, nadam se da će akcija biti nastavljena na proleće i da ćemo, na kraju, stići do zacrtanog cilja čitavog projekta – da svaki Zrenjaninac ima svoje drvo i da zelenila bude što više po celom gradu. 
 
Projekat "Dobro drvo" podržan je i od strane Naftne industrije Srbije - NIS.
 
   
 
Budući zrenjaninski "Park beba" lociran je na parceli neposredno po izlasku iz grada, s leve strane Bulevara Veljka Vlahovića. Prostire se, okvirno, na 4.000 kvadratnih metara i zamišljeno je da na njemu bude zasađeno oko 50 sadnica, uz prateće sadržaje koje podrazumeva jedan uređen park – pešačke staze, mobilijare, dečje igralište...