Ministarka sporta i omladine Alisa Marić posetila Zrenjanin

Ministarka omladine i sporta u Vladi Republike Srbije, prof. dr Alisa Marić, posetila je danas Grad Zrenjanin. Ona je prisustvovala Javnoj tribini, organizovanoj od strane Sportskog saveza Srbije i Sportskog saveza Grada Zrenjanina, povodom izrade Strategije razvoja sporta u Republici Srbiji za period 2014-2018. godine, a iskoristila je priliku i da se upozna s aktuelnim sportskim trenutkom Zrenjanina i da obiđe najznačajnije sportske objekte u gradu – bazene, novu i staru halu sportova i Gradski stadion u Karađorđevom parku. Završetak posete iskorišćen je i za posetu Narodnom muzeju i "Sobi sporta", gde je ministarka omladine i sporta na najbolji način stekla sliku o bogatoj istoriji i tradiciji zrenjaninskog sporta i učešća naših sugrađana na najznačajnijim svetskim smotrama. 
 
 
Izražavajući zadovoljstvo prijemom i današnjom posetom našem gradu, ministarka Alisa Marić rekla je da su trenutne aktivnosti Ministarstva omladine i sporta u značajnoj meri posvećene izradi Strategije razvoja sporta i da se, tim povodom, širom Srbije organizuju Javne tribine, poput današnje u Zrenjaninu.  
- Ministarstvo ima zakonsku obavezu da donese novu Strategiju, to će se desiti naredne godine i odnosiće se na period od narednih pet godina. Mi želimo da na terenu čujemo šta sportski radnici govore, kakva je aktuelna situacija u sportu u Srbiji. Ministarstvo, naravno, ne može svima da pomogne, ali može da stvori takve uslove i okruženje koji će doprineti razvoju sporta. Razgovaramo s ljudima iz sveta sporta, sportskim radnicima koji ukazuju na probleme u ovoj oblasti. Želimo i u Zrenjaninu da čujemo šta je to dobro u sportu, ali i gde postoje problemi, kako bi uticali da se oni poprave – istakla je Alisa Marić i dodala da se Strategija ne pravi tako što će neko sesti za sto i napisati je, već je važno da se čuje kakva je zaista aktuelna situacija i na osnovu nje da se donose planovi za naredni period. 
 
     
 
Domaćini ministarki sporta i omladine u Zrenjaninu bili su gradonačelnik Zrenjanina, mr Ivan Bošnjak i članica Gradskog veća zadužena za resor sporta, mladih, regionalne saradnje i evropskih integracija Zlatana Ankić, kao i predstavnici Sportskog saveza grada Zrenjanina i Sportskog saveza Srbije, na čelu s atletskom legendom naše zemlje, Danetom Koricom, generalnim sekretarom ove organizacije. 
- Moram da istaknem dobru saradnju Sportskog saveza Srbije i sa ministarstvom i sa savezima u lokalu. Sportski savez Zrenjanina i sportski radnici u ovom gradu odlično su organizovali i ovaj skup, na kom razgovaramo, pre svega, o problemima u lokalu, koje želimo da sistemski rešavamo - naglasio je Dane Korica.
 
     
 
Mr Ivan Bošnjak, gradonačelnik Zrenjanina, zahvalio je ministarki Alisi Marić na izdvojenom vremenu i odluci da baš u našem gradu prisustvuje Javnoj tribini, s obzirom da su slični razgovori organizovani, ili će se organizovati, u nizu gradova Srbije.
- Mi smo, s naše strane, obećali ministarki da ćemo jedan segment svoje Strategije razvoja, ekonomskog i lokalnog održivog razvoja, koju takođe planiramo da donesemo na nivou Grada Zrenjanina, posvetiti upravo sportskom životu i radu. Stalno ističemo da je Zrenjanin bio i tradicionalno jeste grad sportova, pa ćemo i tome prići strateški i naše planove i predviđanja uskladiti s nacionalnom strategijom razvoja sporta – istakao je gradonačelnik Ivan Bošnjak.
 
Javnoj tribini povodom izrade Strategije razvoja sporta u Republici Srbiji za period 2014-2018. godine, održanoj u Baroknoj sali Gradske kuće, prisustvovali su predstavnici lokalne samouprave, Sportskog saveza Grada Zrenjanina, sportski radnici, sportisti i treneri iz više sportskih grana i disciplina, a čitavu aktivnost u vezi sa donošenjem Strategije predstavio je mr Dragan Atanasov, pomoćnik ministra omladine i sporta u Vladi Republike Srbije.