Tri miliona dinara za opremanje poljočuvarske službe i nadzor

Zahvaljujući zalaganju Gradske uprave Zrenjanina, Pokrajinski sekretarijat  za poljoprivredu Autonomne pokrajine Vojvodine, kroz program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta, odobrio je sredstva u iznosu od 3 miliona dinara za opremanje poljočuvarske službe i nadzora.
Stojan Kralj, načelnik Odeljenja za lokalni ekonomski i ruralni razvoj kaže da su u pitanju namenska sredstva koja će znatno poboljšati rad poljočuvarske službe na teritoriji Grada Zrenjanina.
- Poljočuvarska služba postoji već 5 godina, a 28 zrenjaniskih poljočuvara uspešno obavlja svoj posao, štiteći oko 100 000 hektara poljoprivrednog zemljišta. Od samog formiranja službe, na teritoriji Grada Zrenjanina, podneto je par stotina prekršajnih prijava protiv kradljivaca i lica koja su nanosila štetu na tuđim poljoprivrednim usevima.Poljočuvarsku službu već tri godine pomaže Pokrajina koja je sufinasiranjem doprinela tome da poljočuvari uspešno obavljaju svoj posao, a zahvaljujući novim ulaganjima očekuje se unapređenje i još efikasniji rad ove službe – naveo je Kralj.