Dušan Šijan preuzeo dužnost načelnika Srednjebanatskog okruga

Vlada Republike Srbije postavila je Dušana Šijana, člana Srpske napredne stranke, za novog načelnika Srednjebanatskog upravnog okruga. On je juče preuzeo funkciju od Tanje Dulović, koja je, na lični zahtev, razrešena dužnosti 24. januara i vraća se na mesto upravnika Studentskog doma "Mihajlo Predić – Dr Miša" u Zrenjaninu, na kom je radila pre stupanja na dužnost načelnice Okruga. Dulovićeva je zadržala funkciju odbornika u Skupštini grada, dok je Dušan Šijan vratio mandat Srpskoj naprednoj stranci i podneo ostavku na mesto odbornika i predsednika odborničke grupe SNS. 
 
Primopredaja dužnosti protekla je u skladu s protokolom Vlade Srbije i uz pozdrave i buket cveća, pri čemu je Šijan zahvalio dosadašnjoj načelnici na korektnom prenošenju nadležnosti.  
 
     
 
Tanja Dulović iznela je očekivanja da će novi načelnik Srednjebanatskog okruga dužnost obavljati u skladu s najboljom praksom koja važi za državne službenike, dok je Dušan Šijan rekao da će sve svoje radne i intelektualne sposobnosti, zajedno sa svim državnim organima, staviti u fukciju poboljšanja kvaliteta života njegovih sugrađana. On je dodao da preuzima odgovornost funkcionisanja države u Srednjebanatskom okrugu, kako zakonodavne, tako i izvršne i sudske vlasti.
 - Moji saradnici u Okrugu i ja učinićemo sve da ta tri nivoa vlasti funkcionišu nesmetano, u korist i dobrobit svih naših sugrađana – dodao je on.