Male kancelarije za LER vode ka velikom uspehu

Odeljenje za LER i ruralni razvoj i investicije grada Zrenjanina po drugi put je ugostilo zvaničnike kancelarija za LER iz Bečeja, Novog Bečeja i Nove Crnje. Obuka se realizuje već sedam meseci u okviru projekta „Naše zajedničke misije - male kancelarije za LER vode ka velikom uspehu“, koji je finansijski podržao Fond za otvoreno društvo, Srbija.

 

 

Tokom prve faze realizacije projekta, 9 malih LER kancelarija bilo je uključeno u program obuke o dvema temama koje su same kancelarije za LER definisale kao važne - studiju izvodljivosti iznajmljivanja i prodaje zemljišta i organizaciju sastanaka i pregovore sa potencijalnim investitorima. Pored prezentacija mentora iz Zrenjanina, učesnici su aktivno učestvovali u dve radionice na kojima su vežbali stečene veštine i kreativnost.

 

 

Sledeća faza biće obuke za druge dve grupe opština (Topola, Bela Crkva, Kovin, Šid, Bač, Irig), koje će organizovati partneri iz mentorskih opština Pećinci i Grada Kragujevca, a planirane su za oktobar. Vodeći partner projekta je Centar za ravnopravni regionalni razvoj - CenTriR, a još četiri obuke odvijaće se u partnerskim gradovima / opštinama.