Džez balerine studija ''Stejdž'' najbolje na svetu

Mlade balerine zrenjaninskog Baletsko-plesnog studija "Stage" okitile su se laskavom titulom svetskih prvakinja u džez baletu, a ovo priznanje osvojile su na internacionalnom takmičenju  "Dance star festival", održanom u Poreču od 15-19. maja,  uz učešće više od 1000 plesača. U čast ovog uspeha,  članice studija "Stage" i njihovu nastavnicu baleta, Aleksandru Tot, primili su gradonačelnik Zrenjanina, mr van Bošnjak i članica Gradskog veća, Dubravka Bulovan Bengin.
 
 
   
 
Gradonačelnik Bošnjak, uz čestitke na sjajnom uspehu, u šali je rekao balerinama da su "rano postavile visoke standarde", pa sada ne mogu da osvajaju, već moraju da brane osvojeno, ali se i "ispravio", uz konstataciju da će, na narednim šampionatima, moći da se nadmeću i u starijim uzrasnim kategorijama i drugim vrstama baleta.
 
Članica Gradskog veća, Dubravka Bulovan Bengin, dobar poznavalac umetničke muzike, ocenjuje da je, pored značajnog umetničkog segmenta u nastupu ovih balerina, za koji je zaslužna njihova profesorka, bitan još jedan momenat:
- To je onaj segment koji podrazumeva jedno kvalitetno i sadržajno odrastanje i mogućnost da deca u našem gradu, uz bogatije sadržaje, imaju lepše i srećnije detinjstvo – istakla je ona.
 
   
 
Kako je navela Aleksandra Tot, baletski studio Stage osvojio je prvo mesto na državnom prvenstvu u Novom Sadu i kvalifikovao se za nastup u Poreču.
 - U Novom Sadu nastupili smo sa 24 devojčice, koje su učestvovale u kategoriji "džez" i formaciji "deca", dok smo u Poreč uspeli da odvedemo 14 devojčica. Uspeh i jesmo i nismo očekivali, ali uz izuzetan trud, devojčice su bile zapažene i u teškoj disciplini, kakva je džez-balet, uspele da osvoje naveći broj bodova od strane žirija i svetsko priznanje – ističe Aleksandra Tot, uz očekivanja da će ovaj uspeh studiju "Stage" otvoriti nove mogućnosti i poglede na igru, koje će pokušati da usvoje i prezentuju na svojim nastupima.