Gradonačelnik u studijskoj poseti Briselu

U organizaciji Stalne konferencije gradova i opština (SKGO), u okviru programa "Podrška lokalnim samoupravama u Srbiji u procesu evropskih integracija", delegacija ove asocijacije, u čijem je predsedništvu i gradonačelnik Zrenjanina, mr Ivan Bošnjak, otputovala je u četvorodnevnu studijsku posetu Briselu. 
 
Delegacija SKGO u sastavu Saša Paunović, predsednik opštine Paraćin i predsednik SKGO; Zoran Antić, zamenik predsednika SKGO i gradonačelnik Vranja; Ivan Bošnjak, gradonačelnik Zrenjanina; Bojan Radović, predsednik opštine Aranđelovac i Vanja Vučenović, pomoćnik gradonačelnika Novog Sada, imaće priliku da poseti najvažnije institucije Evropske unije, kao i nacionalne kancelarije asocijacije lokalnih vlasti sa sedištem u Briselu.
 
U okviru posete Komitetu regiona predstavnici lokalnih vlasti u Srbiji imaće priliku darazgovaraju sa Miom Devits, predsednicom Radne grupe za Zapadni Balkan. Tokom posete Generalnom direktoratu za proširenje Evropske komisije delegaciju će primiti Mirlan Feran, šefica Odeljenja za Republiku Srbiju, dok će u Evropskom parlamentu razgovor biti vođen sa Edvardom Kukanom, poslanikom u Evropskom parlamentu. Takođe, delegacija SKGO imaće priliku da u svojstvu posmatrača prisustvuje 101. Plenarnoj sednici Komiteta Regiona i da se upozna sa radom predstavnika lokalnog i regionalnog nivoa iz zemalja članica EU u radu Komiteta regiona.
 
Tokom studijske posete, delegacija SKGO će posetiti i upoznati se sa radom kolega iz Saveta evropskih opština i regiona (CEMR), kancelarija Švedske asocijacije lokalnih i regionalnih vlasti (SALAR), lokalne samouprave iz Danske, Nacionalne asocijacije opština Republike Bugarske, Asocijacije rumunskih opština, kao i Stalnu misiju Republike Srbije pri Evropskoj uniji.