Otvoren Gradski pres centar

U prisustvu čelnika lokalne samouprave Grada Zrenjanina, predstavnika medija i redakcija koje izveštavaju iz naše sredine, predstavnika Kancelarije za mlade, Kancelarije za zapošljavanje, privrednika, danas je u Pupinovoj ulici otvoren Gradski pres centar – svojevrsni klub namenjen novinarima za druženje i boravak tokom pauza u radu, a uskoro i uz mogućnost slanja izveštaja ili neku prateću profesionalnu aktivnost. Zvanice je pozdravio dopisnik "Politike" iz Zrenjanina, Đuro Đukić, a Gradski pres centar otvorio je gradonačelnik Zrenjanina, mr Ivan Bošnjak.
 
 
Đuro Đukić, iako uz opasku da to čini samokritično, ocenio je stanje u zrenjaninskom novinarstvu nezadovoljavajućim i pozdravio otvaranje pres centra, kako bi se novinarima obezbedili bolji uslovi za informisanje, kao i da oni sami budu bolji.
- Očekujem da ova akcija, iako kao mali korak, ipak donese velike rezultate. Kad je reč o izvorima informisanja, stanje je i ovde nezadovoljavajuće. Dešavaju se velike nepravde u društvu, mi pokušavamo da ih iznosimo u javnost, ali, nažalost, imamo malo uspeha u tome. Ipak, sama činjenica da je ova vlast bila svesna da treba da se pomogne novinarima i na ovakav način, zaslužuje pažnju i zahvalnost – istakao je jedan od zrenjaninskih "veterana" u oblasti novinarstva. Prisutnima su se obratili i Zoran Dedić i Nikola Božović, koji su takođe već decenijama u novinarskim vodama. 
 
 
Gradonačelnik Zrenjanina, otvarajući Gradski pres centar u prostoru u vlasništvu grada i koji je grad i opremio za ovu namenu, rekao je da je inicijativa za otvaranje Gradskog pres centra prisutna već više godina.
- O toj temi se, kako mi Banaćani kažemo, dugo "pripovedalo", a mi smo danas u prilici da jednu takvu kancelariju otvorimo, kao i da ove mane, o kojima smo čuli, pokušamo da ispravimo. U pitanju su dobre ideje, kao, na primer, da se održavaju i kratki kursevi novinarstva, kako bi kritika koja dolazi od strane novinara bila usmerena kvalitetno, da mi u vama vidimo ogledalo koje je objektivno i usmereno u dobrom pravcu, s ciljem da grad i sredina napreduju. Uz aktivnu i pozitivnu komunikaciju, pre svega, jer zato novinarstvo i služi – da se problemi istaknu, definišu i da zajednički pokušamo da ih rešimo – msilim da niz "malih" stvari, kao što je otvaranje ovog centra, može učiniti da život ne prolazi mimo nas, već da ga živimo danas – poručio je gradonačelnik Bošnjak zrenjaninskim novinarima.  
 
 
Gradski pres centar nalazi se u centru Zrenjanina, Pupinovoj ulici broj 13, a koordinator rada Centra je Stevica Sokolov.