KUD ''Kolo'' Melenci i gradonačelnik Bošnjak u Ugljeviku

U okviru obeležavanja opštinske slave, Svete Petke, na Gradskom trgu u Ugljeviku (Republika Srpska) održana je 6. Smotra dječijeg folklornog stvaralaštva na kojoj su nastupili i članovi Kulturno-umetničkog društva Kolo iz "Melenaca". S njima je u Ugljeviku boravio i gradonačelnik Zrenjanina, mr Ivan Bošnjak.
 
Na smotri su učestvovali folklorni ansambli iz Makedonije, Srbije, Austrije  i Republike Srpske. Ugljevičkoj publici, osim Melenčana, predstavili su se najmlađi članovi KUD "Abrašević", Šabac, KUD "Nikola Jonkov" Vapcarov-Makedonija,  F.D. "Semberija i Majevica", KUD "Pressbaum" - Austrija, KUD "Brile", Beočin, KUD "Ruzmarin", Donji Žabar, CKUD "Vojvoda Mando", Ravno Polje, SKUD "Ražljevo", Ražljevo. Smotri je prethodio defile učesnika ulicama Ugljevika.
 
 
Gradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak ističe srdačan prijem i gostoprimstvo od strane domaćina. U ime Grada Zrenjanina on je učestvovao u polaganju venaca na centralno spomen-obeležje borcima i žrtvama Otadžbinskog rata, podignuto u centru Ugljevika.
 
Smotru dječijeg folklornog stvaralaštva svečano je otvorio načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić zahvaljujući se učesnicima i organizatoru manifestacije na jedinstvenom kulturno-umetničkom događaju.
 
KUD "Kolo" Iz Melenaca, koje je ove godine napunilo 140 godina od svog osnivanja, gostovalo je u Ugljeviku uz svesrdnu podršku grada Zrenjanina. "Kolo" se tom prilikom predstavilo starijom dečjom folklornom grupom i narodnim orkestrom. Na taj način, posle prekida od 8 godina, obnovljena je saradnja sa KUD "Rudar" iz Ugljevika, a dogovorena je i saradnja sa kulturno-umetničkim društvima iz Beča, Beočina i Kavadaraca, u Republici Makedoniji.
 
 
U Ugljeviku su boravili i predsednik KUD "Kolo" Darko Cvekić, umetnički rukovodilac i vođa puta je bio Igor Adamov, koregraf je Vanja Ilijev, a korepetitor Milan Jovanov. Utisci iz Ugljevika su veoma pozitivni, kako ističu i članovi "Kola" i gradonačelnik Zrenjanina, Ivan Bošnjak. Ova opština spada u red najrazvijenijih u Republici Srpskoj, zahvaljujući rudnicima uglja i energetskom potencijalu termoelektrane i sigurno je da ovakvi susreti i saradnja, poput nastupa našeg ansambla na tamošnjim slavskim svečanostima, mogu biti od obostrane koristi u narednom periodu.