Počelo izvlačenje vozila kod Stajićeva, sutra bez nastave u školama i vrtićima

(13.30 časova)
 
Deonica magistralnog puta Zrenjanin-Beograd, između Stajićeva i Perleza, i dalje je neprohodna za saobraćaj, izuzev za hitne slučajeve (Hitna pomoć, vojska, policija...), a u toku je operacija uklanjanja zavejanih vozila, za koju nije moguće pretpostaviti koliko će trajati. Ovaj deo puta i dalje izgleda izuzetno loše, vozila su rasuta s obe strane u dužini od nekoliko kilometara, ima ih nekoliko desetina, a među njima su i šleperi s prikolicama, teretna vozila, autobusi. Pojedina vozila su i dalje potpuno prekrivena snežnim nanosima, nekima se vidi samo krov ili delovi karoserije. Visina nanosa na pojedinim mestima, s obe strane puta, dostiže i četiri metra. Desilo se, nažalost, i ono što je teško poverovati u jednoj ovakvoj situaciji, a to je da su pojedina vozila obijena i oštećena. Na jednom čak nedostaju točkovi. Prizor je, zaista, neverovatan, a treba napomenuti da  su, uz mehanizaciju i vozila za spasavanje, na terenu i ekipe kriminalističke policije. Gradski štab za vanredne situacije najoštrije osuđuje nanošenje štete i krađu delova vozila koja su ostala zavejana.
 
   
 
   
 
Gradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak i danas je bio na terenu, u obilasku ekipa koje pokušavaju da učine ovaj pravac prohodnim i pomogao je u oslobađanju nekoliko automobila od snežnog okova. On je pozvao vlasnike zavejanih vozila da se obrate policiji na terenu, na punktu na izlazu iz Stajićeva, kako bi došli do svojih automobila, a obavezno da ponesu i lopate za oslobađanje od snega i, po mogućnosti, da povedu još nekog sa sobom, kako bi im posao bio olakšan. Preporučuje se i svima koji nisu sigurni u stanje goriva u vozilima da ponesu i gorivo u kanisterima.    
 
   
 
Gradonačelnik je, kao komandant Štaba za vanredne situacije, predsedavao današnjom sednicom Štaba, na kojoj je doneto nekoliko važnih zaključaka. Konstatovano je da su  putevi na teritoriji Grada i prema naseljenim mestima koje redovno održava Grad Zrenjanina, prohodni, iako se povremeno na pojedinim lokacijama formiraju snežni nanosi, pa je saobraćaj otežan. Neprohodna je jedino deonica puta kod elemirske raskrsnice na putu Zrenjanin-Melenci do fabrike sintetičkog kaučuka.
 
Štab je doneo odluku da, zbog i dalje otežanih vremenskih uslova, nastava u osnovnim i srednjim školama na teritoriji Grada Zrenjanina neče biti održana ni sutra, 3. februara, a neće raditi ni Predškolska ustanova Zrenjanin.
 
Dežurni telefon Štaba za vanredne situacije Grada Zrenjanina je 315-0202.

 

(Sve fotografije snimljene na putu Stajićevo-Perlez, danas prepodne)