Prijem za džudiste "Proletera"

U Gradskoj bašti, danas su za trenera i sportiste Džudo kluba ''Proleter'' koji su na proteklom Balkanskom juniorskom šampionatu osvojili značajne rezultate, prijem upriličili članica Gradskog veća zadužena za sport i omladinu Zlatana Ankić i generalni sekretar Sportskog saveza Grada Zrenjanina Simo Salapura.
Kao predstavnici Džudo kluba ''Proleter'' iz Zrenjanina, Anita Sakal i Dušan Sarić učestvovali su tokom juna na Balkanskom šampionatu u Grškoj i Turskoj.
Pozdravljajući okupljene sportiste sa trenerom, gradska većnica Ankić je pomenula kako je ovo izuzetan uspeh mladih džudista.

 





 - Džudo je izuzetan sport, jedna plemenita drevna veština, olimpijski sport koji ima izuzetnu tradiciju u našem gradu i ovo je nastavak nečega što su oni radili i ranije. Obećavaju nam da će se naša deca baviti zdravim sportom na jednom jako visokom nivou jer su pored podmlađivanja takmičarskog kadra, podmladili i trenerski kadar i generalno, ceo klub se podmlađuje, što su nama odlični signali i želimo da ih podržimo. Ono što sa njima želimo da razgovaramo je to da svoju aktivnost prošire na naseljena mesta oko Zrenjanina. Realno gledano ima potrebe i kapaciteta, sve zajedno, ja mislim da bi ovo mogla da bude lepa priča koja će obuhvatiti našu decu što je nama prvi značaj da se deca bave sportom i da zdravo odrastaju – kazala je Ankić.
Trener kluba Tomislav Kohajm, istakao je da su ovi mladi džudisti tokom takmičenja ostvarili veoma dobre rezultate, objašnjavajući dalje kako se Anita Sakal plasirala na treće mesto, a tokom takmičenja ostvarila je dve pobede i dva poraza što je za nju izuzetno, s obzirom na to da je izašla iz prilično neugodne povrede. Ona se sad priprema za Prvenstvo Evrope koje je očekuje u septembru u Bukureštu. Što se tiče Dušana Sarića, on je u Grčkoj na kadetskoj Balkanijadi osvojio bronzanu medalju, a svojim rezultatima i zalaganjem dobio je poverenje selektora juniorske reprezentacije da ga pozove na Balkanijadu koja je bila u Turskoj, gde je osvojio bronzanu medalju sa tri pobede i dva poraza.Kohajm je napomenuo da su oni veoma mladi i da je pred njima velika karijera.
- Što se tiče borbe za medalje, Anita je ubedljivo pobeđivala svoje takmičarke, a u direktnom duelu za ulazak u finale izgubila je na preglasavanje sudija, na kazne koje po nama nisu trebala biti dosuđene. Sarić je svoje borbe ubedljivo pobeđivao, a ove koje je gubio, gubio je na sitne greške" rekao je on.
Anita Sarić koja trenira džudo od četvrte godine prenela je svoje utiske: ''Dosta sam trenirala i imala naporne borbe, ali sam zadovoljna rezultatom'', dok je Dušan Sarić istakao kako su pripreme bile vrlo teške, te da je na takmičenje krenuo sa ambicijom da osvoji zlato, ali je zadovoljan i ostvarenim trećim mestom. Trener Tomislav Kohajm, na kraju je istakao i buduće planove kluba.
- Njih dvoje, zajdno sa Filipom Radnovićem idu ovog vikenda na juniorski Evropski kup u Mađarsku, a posle toga se okrećemo ekipnom delu i slede pripreme prve ekipe za ovogodišnje učešće u Džudo ligi Srbije. Ove godine prvi je cilj da se plasiramo u plej of, a drugi da pokušamo da osvojim prvu ligu i uđemo u Super ligu naredne godine – dodao je Kohajm.