Ambasadorka Kipra u Zrenjaninu

Zrenjanin je danas posetila ambasadorka Kipra, Nafsike Krusti za koju je gradonačelnik Čedomir Janjić, sa svojim saradnicima, organizovao prijem u Plavom salonu Gradske kuće. 

Tom prilikom vođeni su razgovori o prijateljskim odnosima Kipra i Srbije, ali i mogućnostima saradnje sa našim gradom.

 

 

Gradonačelnik Janjić je kazao da je zadovoljan uvek kada ambasador neke zemlje poseti naš grad, a posebno kada je to ambasador zemlje sa kojom Srbija ima dobru saradnju, kao što je to slučaj sa Kiprom.

- U svim razgovorima sa ambasadorima koristim priliku da prezentujem potencijale našeg grada, pre svega, da promovišem privredne kapacitete, insdustrijske zone i sve ono što nudimo investitorima u pokušajima da ih dovedemo u naš grad. Naravno, vidim šansu u današnjoj poseti ambasadorke  koja je prihvatila ideju da animira i Privrednu komoru Kipra. Za Zrenjanince, kao i sve građane Srbije, Kipar jeste interesantna destinacija za turizam, ali mi pokušavamo da promovišemo i zanimljive destinacije ovde kod nas - rekao je gradonačelnik Janjić.

 

 

Posetom našem gradu zadovoljna je i ambasadorka koja je kazala da je imala veoma konstruktivan razgovor sa čelnicima grada.

- Razgovarali smo o pitanjima koja su od obostranog interesa, za obe naše zemlje. Jedno od njih je pitanje članstva Srbije u EU. Na tom putu Kipar čvrsto podržava Srbiju i izražava podršku celokupnom suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije po pitanju Kosova. Takođe, pričali smo i o konkternim pitanjima saradnje između grada, lokalne administracije i mogućnosti saradnje sa gradovima sa Kipra, u pogledu bratimljenja, što bi bila osnova za saradnju između gradova i regiona, a isto tako i o mogućnosti dovođenja poslovnih delegacija sa Kipra u Zrenjanin i uspostavljanja poslovnih projekata i saradnje - navel aje ona.

Ambasadorka Kipra je u nastavku posete Zrenjaninu, zajedno sa članicom Gradskog veća Dubravkom Bulovan Bengin, obišla kulturno-istorijske znamenistosti našeg grada.