Gradonačelnik posetio Igmansku ulicu

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić obišao je danas sa svojim saradnicima Igmansku ulicu i razgovarao sa stanovnicima te ulice koji već više decenija žive u uslovima nedostojnih životu u gradu.

Gradonačelnik Janjić je, nakon što je prošetao tom ulicom, kazao da je prosto neverovatno da u Zrenjaninu postoje takve lokacije, da postoje ulice koje ne poseduju osnovno komunalno opremanje, ni kanalizaciju, vodu, pa ni put.

 

 

- Mi ćemo ovo rešiti do kraja ove godine. Sigurno ćemo napraviti čvrst put, odnosno asfaltirati Igmansku ulicu, obezbedićemo ovim ljudima bolje uslove za život i mislim da će biti zadovoljni. Naravno, postoje problemi i oko legalizacije, ali, radićemo i na tome, razgovarati sa ljudima da se krene u legalizaciju objekata. Očekujemo da ovih, poslednjih “oaza” koje nisu infrastrukturno opremljene više ne bude - kazao je on.

 

 

U razgovoru sa gradonačelnikom, meštani Igmanske ukazali su da je obećanja kako će njihova ulica biti asfaltirana bilo i ranije, dolazili su kažu čelnici grada i ranije, ali da do sada gotovo ništa nije urađeno.

Jedan od stanovnika, Ilija Sekulić, koji u ovoj ulici živi od 1979. godine, kaže da u ovoj ulici sa osamdesetak kuća problema ima “koliko želite” iako je ona od centra grada udaljena svega petnaestak minuta hoda.  

 

 

- Igmanska ulica kao da je treća država u svetu. Niti imamo svetlo kako treba, niti imamo vodu, jer, preko leta ne možeš kap vode da piješ, a ne da se okupaš ili nešto slično. Prvi vesnici proleća su nam kada ti se upali neonka jer je struja loša, napon je nula, a za put da i ne kažem. Ovde je naselje od 1979. Godine a put je pakao, navlačimo i čizme i svašta. Ove zime su nasipali dva puta, ali to bez dobre tvrde podloge je ništa. Kada sam došao ovde, bio sam omladinac, sada sam penzioner i imam unučiće i svi mi gazimo po blatu. Sva sreća je što moji više nisu tu, ali drugi jesu. Ovo je neviđeno - kaže Sekulić čije mišljenje dele i ostali meštani ovog dela grada.

 

 

Kako bi se za prvo vreme problem ublažio, gradonačelnik je već danas organizovao ekipu  koja je izašla na teren, pa će početak ulice, gde su i najveće rupe i blato, biti nasut.