Gradonačelnik u poseti MZ Elemir: pred realizacijom nekoliko značajnih projekata

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima – zamenikom Sašom Santovcem i zamenikom predsednice Skupštine grada Ljubomirom Stanisavljevim, kao i direktorom JP "Direkcija za uređenje i izgradnju grada Zrenjanina" Goranom Kravarušićem – posetio je danas Elemir, gde je razgovarao sa članovima Saveta te mesne zajednice. Ovo je prva u nizu planiranih poseta gradonačelnika naseljenim mestima, s ciljem upoznavanja s tekućim aktivnostima, infrastrukturnim radovima i projektima, ali i prisutnim problemima i mogućnostima za njihovo rešavanje.
 
 
Nakon sastanka u zgradi mesne zajednice, gradonačelnik Janjić još jednom je naglasio da se radovi izvode u samom centru Zrenjanina i na njegovoj periferiji, ali da se ne zapostavljaju ni 22 naseljena mesta na teritoriji grada.
-  Danas smo u Elemiru, slobodno mogu da kažem jednom od najuređenijih mesta našeg grada, ali došli smo da vidimo šta možemo da uradimo i koliko da pomognemo da infrastruktura naselja bude još bolja. Iako smo u redovnim kontaktima s predstavnicima mesne zajednice, iako zajedno učestvujemo u nekim projektima, došao sam da se uverim u kojoj meri su ti projekti realizovani i kakvi su njihovi planovi za 2015. godinu, što se najbolje saznaje u neposrednom razgovoru s ljudima iz ove sredine – kazao je gradonačelnik i dodao da u Elemiru postoje određeni nasleđeni problemi, pre svega u izgradnji fekalne kanalizacije.
 
   
 
- Zadatak javnog komunalnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" je da u 2016. godini završi izgradnju kanalizacije, i to ne samo u Elemiru, već i u Kleku, Ečki i Melencima, i ja ću se postarati da se ta obaveza ispuni. Pred nama je još nekoliko zajedničkih zadataka, hoćemo da pomognemo Elemircima da urede centar sela, predškolskoj ustanovi, odnosno vrtiću u proširenju kapaciteta, a moram da napomenem i da smo, iz Fonda za bezbednost saobraćaja, uspeli da izdvojimo značajna sredstva i usporimo saobraćaj u Ulici Zdravka Čelara. Prethodnih godina bilo je ovde, u glavnoj ulici, više saobraćajnih nesreća s tragičnim ishodom i nadam se da takvih incidenata više neće biti. Slične aktivnosti realizujemo i u okruženju škola u gradu i drugim naseljenim mestima i očekujem da na taj način ove i naredne godine obezbedimo sve škole – rekao je gradonačelnik Janjić.
 
   
 
Predsednik Saveta MZ Marko Kovačević istakao je da je Elemir mesna zajednica koja realizuje dosta projekata i aktivnosti, s ciljem da se poboljša život njegovih stanovnika.
- Osnovni zadatak nam je da do 2016. godine završimo kanalizacionu mrežu, naravno uz pomoć Grada Zrenjanina i javnih preduzeća, u toku je izrada projekta rekonstrukcije centra Elemira, završava se lovački dom na "Babatovu", uz pomoć "Direkcije za uređenje i izgradnju grada" i uvereni smo da će nam gradska uprava izaći u susret i podržati nas u realizaciji svih projekata koje planiramo tokom ove i u narednoj godini – rekao je Kovačević i najavio održavanje izbora za Savet mesne zajednice u nedelju, uz uverenje da će i novi sastav tog tela nastaviti dosadašnju uspešnu saradnju s lokalnom samoupravom.