Prijem za Cena Cenova

Naš grad posetio je u petak predsednik Evropske rvačke federacije i potpredsednik Svetske rvačke federacije, Cene Cenov (Bugarska) koga su u Plavom salonu Gradske kuće ugostili zamenik gradonačelnika Saša Santovac i članica Gradskog veća Zlatana Ankić.

Cenova je posetio Zrenjanin povodom organizacije evropskog kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Brazilu 2016. Godine, budući da se naš grad kandidovao za domaćina ovog turnira u aprilu 2016. godine. 

 

 

Cenov je istakao da je Zrenajnin grad biser i da se već sada može reći da će kandidatura biti i zvanično prihvaćena.

- Za nas je velika čast, što se Zrenjanin prijavio da bude domaćin olimpijskog kvalifikacionog turnira. Zrenjanin je po tradiciji i uspešnoj organizaciji važnih takmičenja, ispred svih kandidata – istakao je Cenov i dodao da organizacija ovako velikih sporstkih događaja nije “trošak” već dobra investicija.

Saša Santovac je istakao da je Grad Zrenajnin u više navrata bio domaćin značajnih turnira, a veliko je zadovoljstvo biti domaćin olimpijskog kvalifikacionog turnira. 

 

 

- Želja svih nas u gradu jeste da što više predstavnika našeg gtrada budu učesnici  - rekao je Santovac i istakao da će Grad Zrenjanin podržavati ovakve turnire i da se budući da rvanje ima veliku tradiciju u gradu na Begeju, može očekivati i veliko interesovanje gledalaca.

Zlatana Ankić, članica gradskog veća zadužena za sport, kazala je da je ovo značajna poseta kako bi se još jednom potvrdilo opredeljenje u podršci rvačkom sportu, sportu sa bogatom istorijom i visokim kvalitetom.

- Važno je što ovaj sport okuplja mlade, a to i jeste naše opredeljenje, da animiramo decu. Rvački klub Proleter daje teške zadatke svim ostalim klubovima, aturnir će biti lepa prilika da se pošalje poruka u svet o tome da je Zrenjanin sportski grad i interesantna turistička destinacija. Bićemo dobra baza ne samo za turiste, već i investitore - kazala je ona.

 

 

Prijemu je prisustvovao i generalni sekretar SSGZ, Simo Salapura, koji je rekao da će Sportski savez grada Zrenajnina dati svu podršku ukoliko se turnir bude održavao u našem gradu.

Predsednik RSS, Željko Trajković, rekao je da bi organizacija pomenutog turnira predstavljala krunu mukotrpnog rada i da će to biti najznačajnije rvačko takmičenje u 2016. godini, u Srbiji. 

Potpredsednik RK Proleter, Robert Molnar je zahvalio na poseti Ceneva i današnjem prijemu, ali i na poverenju Rvačkog saveza Srbije.

- RK Proleter je već organizovao velika takmičenja i u organizacionom smislu i kapacitetima kojima raspolažemo i kao klub i kao Grad, mislim da ne bi smelo da bude problema oko organizacije turnira - rekao je Molnar.