Prijem za članove porodica poginulih boraca u oružanim sukobima od 1991. do 1999. godine

U Gradskoj kući organizovan je prijem za članove porodica poginulih boraca u oružanim sukobima od 1991. do 1999. godine.

Njih je u ime Grada pozdravila predsednica Skupštine Grada Eleonora Marjanović, a minutom ćutanja na samom početku odata je pošta poginulim borcima.

 

 

- Gubitak svakog ljudskog života veliki je gubitak, a tuga i bol koji osećaju porodice su beskrajni. I ja vam u ime lokalne samouprave izražavam najdublje saučešće. Lokalna samouprava se sa pijetetom seća pognulih boraca i čuva uspomenu na njih. Istina je da vaše voljene ne možemo vratiti, ali zato svi mi moramo stremiti ka tome da rata na našim prostorima nikada više ne bude, a ljudski životi ne budu izgubljeni - kazala je ona.

 

 

Eleonora Marjanović je istakla da Grad Zrenjanin, osim što čuva uspomenu na poginule borce, već godinama unazad pomaže porodicama poginulih i to će, kako je navela, u skladu sa svojim mogućnostima, činiti i dalje.

U ime porodica poginulih boraca govorila je Valentina Nestorović koja je, između ostalog, zatražila da se na spomeniku kod zgrade komiteta postavi osvetljenje.