Sutra ističe rok za prijavu na NIS-ov konkurs ''Zajednici zajedno''

Kompanija NIS podseća sve građane partnerskih gradova i opština (Beograd, Novi Sad, Pančevo, Kikinda, Zrenjanin, Novi Bečej, Žitište, Kanjiža, Srbobran, Čačak i Niš) da 26. februara ističe rok za prijavu na NIS-ov konkurs "Zajednici zajedno" , kojim kompanija podržava razvoj lokalnih zajednica. Svi zainteresovani mogu podneti svoje predloge putem mejla, na adresu zajednicizajedno@nis.eu ili popuniti prijavu na sajtu www.zajednicizajedno.nis.eu.  
 
NIS je 3. februara potpisao sporazume o saradnji sa navedenim lokalnim zajednicama u Srbiji i time nastavio da podržava inicijativu lokalnog stanovništva za poboljšanje uslova života u ovim opštinama i gradovima.
 
Na konkurs se mogu prijaviti ustanove i neprofitna udruženja sa projektima iz oblasti sporta, kulture, nauke, zaštite životne sredine i pomoći socijalno ugroženim kategorijama.O izboru projekta će odlučivati komisija, koju će činiti predstavnici NIS-a, lokalnih vlasti, kao i lokalne ugledne ličnosti. Od ove godine, uvodi se i glasanje lokalnog stanovništva putem interneta za projekte u njihovom gradu, tj. opštini.
 
Konkurs "Zajednici zajedno" osmišljen je sa ciljem unapređenja kvaliteta života u lokalnim zajednicama u kojima kompanija ostvaruje svoju poslovnu delatnost.  Kroz program podrške lokalnoj zajednici, NIS je od 2009. godine pomogao realizaciju više od 600 projekata, u koje je uloženo gotovo 800 miliona dinara.
 
Javni konkurs "Zajednici zajedno" je otvoren od od 5. februara do 26. februara, a rezultati će biti objavljeni do 8. maja 2015. godine.