U nedelju izbori u petnaest zrenjaninskih mesnih zajednica

Izbori za članove Saveta i Nadzornih odbora u petnaest gradskih i seoskih mesnih zajednica na području Grada Zrenjanina biće održani u nedelju, 22. februara. Za sastave oba tela glasaće se u gradskim mesnim zajednicama "Bolnica – Berbersko", "Sonja Marinković", "Nikola Tesla", kao i u selima Elemiru, Perlezu i Tomaševcu, dok će se budući Savet MZ, od sedam članova, birati u Lazarevu. U mesnim zajednicama "Šumica" i "Mala Amerika" i u Jankov Mostu, Tarašu, Orlovatu i Mihajlovu, glasači će zaokruživati imena budućih članova nadzornih odbora, dok će u Belom Blatu i MZ "Centar" građani birati po jednog člana ovog tela.
 
U Odseku za mesne zajednice Gradske uprave ističu da je kandidovanje završeno i navode da će liste sa imenima kandidata biti istaknute na oglasnim tablama i biračkim mestima, kao i da će odštampane glasačke listiće lokalna samouprava predati biračkim odborima dan uoči izbora. Statutima mesnih zajednica je regulisano koliko članova se bira za savete, jer nemaju svi isti broj, a uobičajeno saveti broje od pet do 17 članova.
 
Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac pozvao je građane iz sredina u kojima se održavaju izbori da glasaju i izaberu svoje predstavnike, uz podsećanje da će članovi mesnog rukovodstva predstavljati osnovni nivo komunikacije između gradske vlasti i meštana, i da od njih umnogome zavisi razvoj mesne zajednice. 
- U nadležnosti mesnih zajednica su poslovi koji su od neposrednog i svakodnevnog značaja za život njihovih stanovnika – navodi zamenik zrenjaninskog gradonačelnika.