Uručena auto-sedišta bebama rođenim početkom godine u Zrenjaninu

U Baroknoj sali Gradske kuće danas su uručena auto sedišta-nosiljke, poklon Grada Zrenjanina za prve 34 bebe rođene početkom ove godine u zrenjaninskom porodilištu. Ta akcija, koju Gradska uprava realizuje u saradnji sa Savetom za bezbednost saobraćaja na putevima Grada Zrenjanina, po prvi put je sprovedena prošle godine i predstavlja jednu u nizu aktivnosti usmerenih ka poboljšanju bezbednosti svih učesnika u saobraćaju i smanjenju saobraćajnih nezgoda na putevima na teritoriji Grada Zrenjanina.   
 
 
Auto sedišta-nosiljke roditeljima su uručili gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i zamenik predsednice Skupštine grada Zrenjanina Ljubomir Stanisavljev. Gradonačelnik Janjić izrazio je zadovoljstvo što su i ove godine iz Fonda za bezbednost saobraćaja izdvojena sredstva za tu namenu, u iznosu od oko 400 hiljada dinara. 
 
   
 
   
 
- Pokušaćemo naredne godine da izdvojimo i veća sredstva, jer je, očigledno, ovo lep i koristan poklon i lep gest. U pitanju su sredstva koja služe za povećanje bezbednosti u saobraćaju i sigurno je da je i bezbednost u vožnji naših mališana povećana korišćenjem ovih sedišta – rekao je gradonačelnik i dodao da grad, koliko je u mogućnosti, nastavlja s izdvajanjem sredstava za svako novorođenče i pomaže roditeljima u prvim mesecima nakon rođenja deteta.
 - Budžet grada za ovu godinu jeste manji, ali budžet za novorođenčad nije umanjen – naglasio je Janjić. 
 
 
Majka devojčice, Nadica Toković iz Zrenjanina porodila se 3. januara ove godine i kaže da joj ovaj poklon mnogo znači.
 - Imamo automobil i ovim će nam dete, svakako, biti sigurnije u vožnji – zahvaljuje se ona.