Gradonačelnik na gradilištu na Bagljašu: intenzivni infrastrukturni radovi i u gradu i na periferiji

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i direktor "JP Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina" Goran Kravarušić danas su posetili naselje "Bagljaš" i MZ "Gradnulica", kako bi se na licu mesta upoznali s dinamikom infrastrukturnih radova koji se izvode u tim delovima grada. Građevinske mašine trenutno se nalaze na nekoliko lokacija, a najavljeni su i neki radovi koji predstoje u narednom periodu.
 
 
Po obilasku radova na izgradnji prve od četiri planirane kružne raskrsnice, na ukrštanju Bulevara Veljka Vlahovića i Ulice Meše Selimovića, gradonačelnik Janjić rekao je da pored ove, raskrsnice ulica Žarka Zrenjanina i Makedonske i one koja je najproblematičnija, kod "Avale", sledi i izgradnja velike kružne raskrsnice na početku obilaznice na beogradskom putu, između benzinske pumpe i Ečke.
- Ovim kružnim raskrsnicama ubrzaće se saobraćaj, ali i smanjiti rizik od saobraćajnih nesreća – naveo je gradonačelnik i pomenuo i druge aktuelne projekte.
 

- Na Gradnulici takođe imamo velikih infrastrukturnih radova, i u samom naselju i van njega, gde rešavamo neke višedecenijske probleme naših građana, koji se tiču atarskih puteva i elektromreže. U Takovskoj ulici radimo ozbiljnu rekonstrukciju kišne i sanitarne kanalizacije i vodovodne mreže, radi se i u drugim delovima grada, ali ne zaboravljamo ni naseljena mesta. Mogu da kažem da ćemo ovog leta i ove jeseni u svakom naseljenom mestu, ako ne asfaltiramo bar neku ulicu, uraditi sigurno mnogo toga u rešavanju infrastrukturnih problema građana koji žive u tim mestima.
 
On se još jednom osvrnuo i na radove na Trgu slobode i Gimnazijskoj ulici. 
- Moram da napomenem da mi ne "šminkamo" grad i da su najveći radovi ispod zemlje, da smo uradili podzemnu infrastrukturu na samom trgu, u Ulici Kralja Petra, neke probleme koje smo nasledili i koji su prisutni deset, dvadeset i trideset godina mi sada rešavamo. Podsećam da se kompletna fekalna kanalizacija u Ulici Kralja Petra slivala u kišnu kanalizaciju, da se smrad osećao i isped Doma učenika, sada to rešavamo i naravno nećemo da asfaltiramo, hoćemo da popločamo naš trg, hoćemo da napravimo i lepo mesto u našem gradu – naglasio je Janjić. 
 
 
Radovi na prvoj kružnoj raskrsnici, na Bagljašu, odmiču i već se može sagledati kako će sve to izgledati nakon završetka. Kompletno je urađena polovina novog kružnog toka, gde se i odvija saobraćaj, a na drugoj polovini uporedo se gradi sam kružni tok i prilazne pešačke i biciklističke saobraćajnice.
 
Direktor "JP Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina" Goran Kravarušić ističe da vrednost radova iznosi oko 20 miliona dinara, da nema nikakvih zastoja i da se završetak očekuje u narednih petnaestak dana.
- Nakon toga radovi se sele na raskrsnicu Makedonske ulice i Žarka Zrenjanina. Nema nikakvih problema u odvijanju saobraćaja i tokom radova, urađen je Elaborat o regulaciji saobraćaja za vreme radova, postavljena je odgovarajuća signalizacija, a i vozači se ponašaju u skladu s tim kada prilaze raskrsnici  - rekao je Kravarušić i najavio realizaciju još nekih projekata.
 

- Završena je javna nabavka za izgradnju dva nova vrtića, jedan će biti u naselju "Bagljaš", a drugi u naselju "Berbersko". Što se tiče saobraćajne infrastrukture, imamo neke projekte koji su u pregovorima oko realizacije. Intenzivno se radi letnje održavanje puteva, gde ćemo se potruditi da svako naseljeno mesto dobije bar po jednu ulicu presvučenu novim asfaltom. U održavanje putne infrastrukture biće uloženo od 150 do 200 miliona dinara, a vrednost pomenutih vrtića iznosi oko 100 miliona dinara -  naglasio je Kravarušić. 
 
Poseta gradonačelnika MZ "Gradnulica" u posebnoj vesti...