Gradonačelnik posetio Stajićevo

U sklopu redovnih poseta mesnim zajednicama na području Grada Zrenjanina, gradonačelnik Čedomir Janjić, zamenik gradonačelnika Saša Santovac i direktor Direkcije za izgradnju grada Zrenjanina Goran Kravarušić posetili su danas Stajićevo.

 

 

Član Saveta Mesne zajednice “Stajićevo” Nemanja Milinković kaže da su u tom mestu u toku radovi na rekonstrukciji i sanaciji kompletne putne infratsrukture, kao i izrada atarskih puteva.

- Atarski put će se sada spojiti sa Orlovatom, tako da će to mnogo značiti našim poljoprivrednicima  koji obrađuju zemlju u orlovatskom ataru. Prilikom današnjeg sastanka zamolili smo čelnike grada da nam izađu u susret i da ulicu koja je u najlošijem stanju kompletno asfaltiraju i imamo obećanje da će to biti učinjeno - kazao je Milinković.

On je dodao da se za oko mesec dana očekuje i početak izgradnje fekalne kanalizacije u tom selu i ukazao da je u prethodnom periodu poboljšana i ulična rasveta u Stajićevu.

 

 

 

Gradonačelnik Janjić je rekao da je sa predstavnicima Mesne zajednice održao vrlo konstruktivan razgovor i da su tom prilikom definisani određeni problemi, kao i intenzitet njihovog rešavanja.

- U Stajićevu imamo nekoliko važnih projekata koji su došli na realizaciju, pored krpljenja kolovoza zamolili su me i da, ukoliko Grad to može, asfaltiramo jednu kritičnu ulicu. Mislim da ćemo ovde zadržati mehanizaciju narednih dana i problem rešiti. Imamo veliki projekat za izgradnju fiskulturne sale u ovom naseljenom i mestu i ove godine krećemo u realizaciju. Takođe, krenućemo i sa izgradnjom kanalizacije, a Stajićevo je jedno od onih naseljenih mesta u kome će početi izgradnja fekalne kanalizacije i smatram da meštani Stajićeva mogu biti zadovoljni onim što se u njihovom mestu radi - rekao je gradonačelnik.

 

 

Goran Kravarušić je istakao da je za saniranje putne mreže u Stajićevu izdvojeno 10 miliona dinara, a da se uporedo radi i atarski put u dužini jednog kilometara i da je vrednost tih radova šest miliona dinara.