Gradonačelnik u MZ ''Gradnulica'': odlična saradnja rezultira nizom projekata

Jedna od gradskih mesnih zajednica u kojoj su proteklih godina uložena znatna sredstva u obnovu infrastrukture je, svakako, MZ "Gradnulica". I sada se u ovom delu Zrenjanina pripremaju različiti projekti, a s onima čija je realizacija u toku ili upravo predstoji, upoznao se tokom današnje posete toj mesnoj zajednici i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.
 
Zajedno s direktorom "JP Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina" Goranom Kravarušićem, on je u prostorijama mesne zajednice razgovarao s predsednikom Saveta MZ Sinišom Vukićem, da bi potom obišli nedavno renoviranu salu mesne zajednice i lokalitet "Marjanov brod", gde je u toku izgradnja atarskog puta s čvrstom podlogom. 
 
        
 
Svečanu salu mesne zajednice, smeštenu neposredno uz osnovnu školu "Đura Jakšić" najviše koriste upravo učenici te škole, pa je njeno renoviranje bilo sasvim opravdano, s obzirom da se godinama u tu svrhu ništa nije ulagalo. Sada je uvedeno centralno grejanje i priključeno na gradsku gasovodnu mrežu, spušteni su plafoni, zidovi obloženi gipsom, u potpunosti rekonstruisana rasveta i električne instalacije, izvršeno krečenje, farbanje stolarije, renovirana pozornica na kojoj učenici često pripremaju priredbe... U drugoj fazi rekonstrukcije predstoji i obnova fasade zgrade. 
 
Na lokalitetu "Marjanov brod", na izlazu iz Prvomajske ulice, najveći problem predstavljao je loš atarski put, a ovaj pravac koristi veliki broj poljoprivrednika da bi stigao do svojih njiva. Do trase buduće obilaznice oko Zrenjanina izgrađen je asfaltni put, a u njegovom produžetku u toku su radovi na izgradnji 1,2 km dugog i 6,5 metara širokog atarskog puta kojim će se bez problema kretati i najveće poljoprivredne mašine. Istovremeno, rešava se i problem snabdevanja električnom energijom tog lokaliteta.
 
 
Gradonačelnik Čedomir Janjić ocenio je saradnju lokalne samouprave s mesnom zajednicom "Gradnulica" kao izuzetno dobru i rezultat te saradnje jeste i izgradnja puta u Gradnuličkom ataru.
- Pre ovih radova poljoprivredne mašine ovuda nisu mogle da prođu, sad je situacija sasvim drugačija i mislim da smo našim poljoprivrednicima dosta pomogli. Veliki su planovi i u Takovskoj ulici, gde su planirana ulaganja od nekih 45 miliona dinara u rekonstrukciju atmosferske kanalizacije. Prošle godine je veliki broj naših sugrađana u toj ulici imao problem usled visokih podzemnih voda u dvorištima, podrumima i kućama i ovom rekonstrukcijom to će se rešiti – kazao je Janjić i još jednom istakao da će radova biti gde god postoji neki problem u gradu i naseljenim mestima, bez obzira da li je u pitanju centralni trg ili neki atarski put, poput ovog u Gradnulici. 
 
 
Predsednik Saveta MZ "Gradnulica" Siniša Vukić naveo je da ta mesna zajednica ostvaruje značajne prihode od naftne rente, koji se usmeravaju u različite infrastrukturne projekte, najavivši one čija realizacija predstoji tokom ove godine. Za prethodnu godinu ta sredstva iznose oko 14 miliona dinara, a ostatak mesna zajednica obezbeđuje iz sopstvenih prihoda.
- Planiramo asfaltiranje šest ulica: Resavske, Ljubice Odadžić, Milete Krunića, Dimitrija Dimovića, Vladimira Cvetkova i Zorana Nićetina. Takođe, planiramo rekonstrukciju trotoara u Ulici Ljubinke Vukov, kao i trotoara između Resavske i Grobljanske ulice, kod Gradnuličkog groblja. Na jesen planiramo sadnju drvoreda u Ulici Cara Dušana, gde bi bilo jednoobrazno drvo, po idejnom rešenju radi se o japanskoj trešnji. Dogovoreno je i rešavanje još jednog problema, a to je revitalizacija biciklističke staze duž Ulice Cara Dušana – najavio je infrastrukturne radove Siniša Vukić.