Koncert ''Riblje čorbe'' u Zrenjaninu - Dan pobede uz ''Vikend u centru''

Jedan od najpopularnijih domaćih rokenrol sastava, "Riblja Čorba", predvođena frontmenom Borom Đorđevićem, održala je danas koncert u centru Zrenjanina. Najavljen u okviru manifestacije "Vikend u centru", ovaj koncert bio je posvećen i 9. maju, Danu pobede nad fašizmom, a lepo vreme i prijatna temperatura izmamili su u Ulicu Kralja Aleksandra Karađorevića velik broj naših sugrađana svih generacija. 
 
 
Organizator koncerta bio je Grad Zrenjanin, pa je tim povodom legendarnog Boru Čorbu primio u Gradskoj kući i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić. Uz Boru, stigli su i gitarista sastava od njegovog osnivanja Miša Aleksić i menadžer Dragoslav Gane Pecikoza, koji je s grupom punih 25 godina, a prijemu su prisustvovali i zamenik gradonačelnika Saša Santovac i zamenik predsednice Skupštine grada Ljubomir Stanisavljev. 
 
 
 
Bora Đorđević podsetio se nekih od brojnih nastupa grupe u Zrenjaninu i posebno uspešnim ocenio koncerte u nekadašnjem Domu mladosti, sada Kulturnom centru Zrenjanina. 
- Svirali smo i u sportskoj hali i na otvorenim prostorima, jer je Zrenjanin nekada bio "rokersko središte" i uvek je to bilo puno i uvek je bilo dobro primljeno i nema razloga da i sada ne bude tako. Mi smo, na primer, jedini koncert van Beograda za vreme bombardovanja 1999. godine održali u Zrenjaninu – rekao je Bora Đorđević i dodao da podnevni koncert "jeste malo neuobičajen i da će im trebati malo duže da se raspevaju", ali da su već svirali u takvim terminima.
- Pripremamo i neke nove pesme, radimo punom parom, danas smo u Zrenjaninu, a već u utorak putujemo za Australiju, potom sledi mali odbor i onda ozbiljniji rad na novom CD-u – najavljuje Bora nove aktivnosti "Riblje Čorbe".
 
 
 
Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić rekao je da je namera bila da se Dan pobede obeleži i na jedan drugačiji način.
- Vreme nas služi, očekujem mnogo Zrenjaninaca danas u centru grada i drago mi je što Zrenjanin opet veoma pozitivan grad i grad koji emituje jednu pozitivnu priču – prokomentarisao je današnji koncert gradonačelnik Janjić. 
 
 
Bora Đorđević, Miša Aleksić, Vicko Milatović, Vidoja "Džinžer" Božinović i Nikola Zorić, sadašnja postava legendarne "Čorbe", zrenjaninskoj publici predstavili su najpoznatije hitove grupe, ali i neke novije pesme, a kako se i očekivalo, koncertu je prisustvovalo više učesnika moto-skupa koji je u Zrenjaninu počeo juče u organizaciji moto-kluba "Panonski vukovi". Popularni "bajkeri"verna su publika "Riblje Čorbe", o čemu svedoči i podatak da je prethodni nastup u našem gradu grupa imala pre tačno tri godine, 12. maja 2012. godine, upravo u okviru moto-skupa koji se tradicionalno održava svake godine u ovom periodu u Zrenjaninu.  
 
 
"Riblja čorba" je karijeru dugu, sada, već 37 godina, započela 3. septembra 1978. godine koncertom u bašti Doma omladine u Elemiru. Nije prošlo dugo od tog nastupa nadomak Zrenjanina anonimnih rokera, do prave histerije na koncertima u tada najvećim jugoslovenskim dvoranama i ogromne popularnosti koja, uprkos različitim uzletima i padovima grupe, traje do današnjih dana. 
 
 
Tokom duge karijere kroz grupu je prošlo 11 muzičara, a iz prve postave u njoj su ostali Bora, Miša i Vicko. "Riblja čorba" je objavila 6 singlova, 19 studijskih i 7 koncertnih albuma, uz nekoliko samostalnih izdanja pojedinih sadašnjih članova grupe i uspešne karijere nekadašnjih, poput Momčila Bajagića – Bajage, i održala preko 1300 koncerata.