Održan tradicionalni ples zrenjaninskih maturanata

I ovu školsku godinu zrenjaninski maturanti su tradicionalno okončali uz maturantski ples – kadril, ovoga puta na prostoru Tiršove ulice. Zrenjanin se prvi put u ovu manifestaciju evropskih razmera - "European quadrille dance festival" - uključio 2007. godine i od tada svake godine više od hiljadu učesnika, istovremeno kad i njihovi vršnjaci u desetinama gradova širom Starog kontinenta, ispunjava centralne gradske prostore, plesom koji uvek počinje tačno u podne.
 
 
 
Ove godine plesali su maturanti u 70 gradova i sedam država, a u našoj zemlji, Zrenjanin je bio među gradovima s najmasovnijim učešćem. Naredne godine očekuje nas, dakle, i jubilarni, deseti "Maturantski ples" na novom, obnovljenom Trgu slobode. 
 
Školsku godinu 2014/15, u devet zrenjaninskih srednjih škola, završilo je 1150 maturanata, koji su se danas svi zajedno okupili odeveni u roze majice (devojčice) i svetlo plave (dečaci), uz bele kišobrane sa simbolima Grada Zrenjanina. Iako je jutros izgledalo da će im kišobrani biti neophodni čitavog dana, srećom, oni su samo poslužili kao obavezni plesni rekvizit, a prizor na lokaciji stare pijace u Tiršovoj bio je, zaista, za pamćenje. 
 
 
 
Sve prisutne maturante, njihove brojne nastavnike, roditelje i prijatelje, pozdravio je i "Maturantski ples" otvorio gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, poručivši da je zadovoljan uvek kada iz Zrenjanina ode neka lepa slika, a ova današnja je, sigurno, jedna od najlepših. On je poželeo maturantima puno uspeha u životu koji im predstoji.
- Želim vam i da u daljem školovanju upišete željene fakultete, a onima koji žele da rade, da što lakše pronađu posao i ostanu u našem gradu – istakao je gradonačelnik. 
 
 
 
Organizaciju maturantskog plesa podržao je i ovoga puta Grad Zrenjanin, koji je obezbedio svu neophodnu logistiku, binu, razglas, pripremu plesne koreografije u školama, majice i kišobrane za sve učesnike, a koordinator plesa u Zrenjaninu, kao i do sada, bila je Nikoleta Vidaković (Dojkić).