Održana prva ''Vaznesenjska trka'' na Bagljašu

Jedna od ovogodišnjih najmasovnijih sportskih manifestacija u Zrenjaninu, a sigurno najveća u naselju "Bagljaš" bila je juče održana "Vaznesenjska trka", na kojoj je učešće uzelo oko 950 učesnika iz 24 osnovne škole sa teritorije Grada Zrenjanina i Predškolske ustanove Zrenjanin. 
 
 
 
Trka je uvrštena u program  "Nedelje sporta" koju je inicirala Gradska uprava - Odeljenje društvenih delatnosti, a uvrštena je i u program obeležavanja služenja prve Svete Liturgije u hramu Vaznesenja Gospoda Isusa Hrista na Bagljašu.
 
Trasa staze nalazila se u Ulici Koste Abraševića, gde je ukupno održano više od 30 trka u svim uzrastima, koje je pratilo, prema proceni, i nekoliko hiljada gledalaca. Pokrovitelji "Vaznesenjske trke" bili su Grad Zrenjanin, Crkvena opština Zrenjanin, Mesne zajednice "Sonja Marinković" i "Veljko Vlahović", a tehničku organizaciju sproveli su Sportski savez Grada Zrenjanina i Savez za školski sport Grada Zrenjanina. 
 
 
 
Logističku podršku u samoj organizaciji trke pružili su i Služba hitne pomoći Doma zdravlja "Dr Boško Vrebalov", gradska organizacija Crvenog Krsta, JP "Direkcija za uređenje i izgradnju Grada Zrenjanina", "Vojvodinaput", Volonteri Zrenjanina, Kancelarija za mlade, Osnovna škola "Petar Petrović Njegoš", AK "AS 023", Saobraćajna i komunalna policija, kao i članovi oba Saveta mesnih zajednica sa Bagljaša. Nakon trke održan je prigodan kulturno-umetnički program. Ceremoniju dodele medalja uveličao je i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić. 
 
 
 
Zbog kišnog vremena u kasnim popodnevnim časovima, odložena je revijalna trka direktora i nastavnika škola, ali će sigurno biti uvrštena u program sledeće trke koju organizatori već najavljuju za početak juna naredne godine, i to na na Bulevaru Veljka Vlahovića.