Potpisan ugovor sa kompanijom Tecnostrutture o kupovini zemljišta u industrijskoj zoni

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić potpisao je danas ugovor sa kompanijom TECNOSTRUTTURE, čije je sedište u Beogradu, o kupovini građevinskog zemljišta u industrijskoj zoni Jugoistok.

Gradonačelnik Janjić je tom prilikom izrazio zadovoljstvo što će još jedan investitor ulagati u našem gradu i time stvoriti mogućnost za nova zapošljavanja.

 

 

On je podsetio i na nedavno poptisane ugovore o kupovini zemljišta sa firmama "Rakić plast", "Ekometal komerc" i Kompanijom "Gomeks" iz Zrenjanina, kao i sa italijanskim "Fulgar" koji već nekoliko godina posluje u našem gradu i rusko srpskom kompanijom "Kraun".

- Postoji još zainteresovanih investitora za kupovinu zemljišta i izgradnju pogona u našoj industrijskoj zoni i uskoro nam predstoji raspisivanje novog konkursa, a zatim i  potpisivanje novih ugovora. To naravno znači i otvaranje novih radnih mesta, što je dobra vest za naš grad - rekao je on i ukazao da će sa ovih šest ugovora, pet koji su potpisani krajem aprila i ovim danas, biti uslova za zapošljavanje blizu pet stotina ljudi.

 
 

 

Ugovor je ispred TECNOSTRUTTURE potpisao Simon Apoloni koji je predstavljajući tu kompaniju rekao da se ona bavi proizvodnjom čeličnih konstrukcija pretežno namenjenih za naftnu industriju i da vrednost investicije u Zrenjaninu iznosi 3 do 4 miliona evra.

TECNOSTRUTTURE, kazao je, planira da u prvoj fazi zaposli između 50 i 70 radnika i da izgradi proizvodni pogon površine od oko 4.000 kvadratnih metara. Budući da postoji mogućnost kupovine još zemljišta, u drugoj fazi je u planu i proširenje pogona.

 

 

Proizvodi će iz pogona u našem gradu biti namenjeni za izvoz u Ukrajinu i Rusiju, gde, kako je naveo, već imaju kupce.

Simon Apoloni je rekao da se početak izgradnje hale očekuje tokom juna ove godine, ali da to zavisi prvenstveno od projektne dokumentacije koja je trenutno u izradi, a da će kada započne izgradnja, pogoni biti završeni u roku od 4 do 5 meseci.