Promovisana publikacija ''Zrenjaninski sport 2014.''

Publikacija "Zrenjaninski sport 2014.", u izdanju Sportskog saveza grada Zrenjanina i suizdanju NIP "Zrenjanin", predstavljena je u Multimedijalnoj sali Gradske kuće. Uz učešće promotera ovog izdanja, naše najbolje mačevalke Romane Caran i istaknutog stonotenisera "Banata", balkanskog šampiona Ilije Majstorovića, "Zrenjaninski sport 2014." je na 230 stranica sabrao sve tekstove objavljene na sportskim stranama lista Zrenjanin tokom prethodne godine. Nakon zapaženog prvenca, "Zrenjaninski sport 2013.", druga publikacija te vrste svedoči od jednoj od najuspešnijih sezona u poslednje vreme, bar kada je u pitanju sport u našem gradu.
 
 
Kako je istakla članica Gradskog veća za oblast sporta, Zlatana Ankić, ovakvu godinu biće teško ponoviti, ali to ne znači da neće biti novih sportskih uspeha i značajnih manifestacija u Zrenjaninu.
"Ova knjiga slika je onoga što se radilo u sportu 2014. godine i ona zaista dokazuje, što mi tvrdimo, da je zrenjaninski sport prošle godine bio naš najbolji "proizvod". Rezultati se, pored toga što smo dobili zlatnu svetsku medalju i imali niz drugih uspeha, mere i time što smo uspeli da animiramo veliki broj dece i mladih ljudi sa cele teritorije Grada da se bave sportom. To je jako važan segment za nas, a s druge strane, izvukli smo i maksimum od naših talentovanih sportista i nadamo se da će ova godina ponovo doneti neki rezultat kojim ćemo se ponositi", istakla je Ankićeva.  
 
 
O publikaciji "Zrenjaninski sport 2014." govorili su i generalni sekretar SSGZ Simo Salapura, glavni urednik lista "Zrenjanin" Dalibor Bubnjević, direktor Gradske narodne biblioteke "Žarko Zrenjanin" (koja je odštampala publikaciju) Milan Beli Bjelogrlić, urednica sportske rubrike lista "Zrenjanin" Biljana Mandić, direktor Javne ustanove "Sportski objekti Zrenjanin" Goran Fijat i sportisti promoteri, Romana Caran i Ilija Majstorović.  Izostao je, zbog bolesti, još jedan promoter izdanja, svetski rvački šampion Davor Štefanek.
 
 
U ime izdavača, Simo Salapura je naglasio da je uspešno pređena "magična granica", odnosno prvi broj publikacije, i da je drugi broj odštampan uz podršku Gradske uprave i brojnih donatora i sponzora.
"Imali smo podršku Upravnog odbora Sportskog saveza, Gradske narodne biblioteke, lista "Zrenjanin" i drugih koji su želeli da se na ovakav način ovekoveči sportska priča grada Zrenjanina u 2014. godini. Nadam se da će biti još mnogo povoda da se list i njegova sportska rubrika popune rezultatima i izveštajima sa sportskih borilišta, kako bi naredne godine dobili i izdanje broj 3, sa još većim brojem strana", rekao je Salapura.   
 
   
 
Nadahnuto je o ovom izdanju govorio i direktor GNB "Žarko Zrenjanin" Milan Beli Bjelogrlić, koji je dao jednu od mogućih definicija ove publikacije.
"U vremenima kada smo istinski svoji, uistinu smo, ponajviše i svetski. Simbolično značenje i poruku navedene devize prepoznali su entuzijasti iz zrenjaninskog Sportskog saveza koji pokrenuše izdavanje "Sportskog almanaha". U Velikom rečniku stranih reči i izraza, reč "Almanah" je prevedena u "astronomski kalendar". Neka i "Sportski almanah Zrenjanina", uz sve ostalo, vredno i lepo, bude i ostane pravi kalendar zvezda – naših sportskih zvezda", zaključio je Bjelogrlić.