Prva sadnja cveća na novom Trgu slobode

Radnici JKP "Čistoća i zelenilo" Zrenjanin danas su počeli prvu sadnju cveća na rekonstruisanom Trgu slobode, u većoj od dve predviđene zelene površine. 
 
Prema projektu parternog uređenja trga i rasporedu zelenih površina na njemu, uz cveće je predviđena i sadnja 32 stabla lipe, koja će biti obavljena na jesen. Između cvetnih površina biće formirane travnate površine. 
 
 
Kako navode u tom javnom komunalnom preduzeću, na trgu je predviđena sadnja tri vrste cveća -  petonije, gazanije (mini gerber ili sunčica) i ipomee, u količini od nekoliko hiljada komada, jer se tačan broj u ovoj, početnoj fazi sadnje ne može sa preciznošću odrediti. 
 
 
Što se tiče dinamike radova na uređenju trga, granitne ploče postavljaju se u zoni glavnog ulaza u Gradsku kuću, s desne strane, dok se s leve strane postavlja oplata za niski zid koji će odvojiti budući pločnik od zelene površine uz samu zgradu. Novina u odnosu na prethodno stanje je što će ovde travnjak biti proširen za oko dva do tri metra, odnosno za toliko će stablo tise, staro 125 godina, biti udaljeno od pločnika. 
 
 
Završeno je betoniranje novog stepeništa između rimokatoličkog župnog ureda i pešačke zone, pored zgrade DDOR Novi Sad, iza katedrale. 
 
 
Nakon završetka kompleksnih radova na potisnom vodu fekalne kanalizacije crpne stanice "Centar" i radova na zameni i rekonstrukciji vodovodne mreže,  koje je u ulicama Kralja Petra Prvog i Cara Dušana izvodilo JKP "Vodovod i kanalizacija", i ova saobraćajnica, uključujući i raskrsnicu s ulicama Savezničkom i Slobodana Bursaća, priprema se za asfaltiranje i vraćanje u funkciju. Ispred ulaza u parking Gradske kuće formiran je novi ivičnjak koji će predstavljati početak pešačke zone iz Ulice Kralja Petra Prvog, odnosno njen završetak, posmatrano sa Trga slobode.