Radovi u školi ''2. oktobar''

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i zamenik gradonačelnika Saša Santovac posetili su danas zrenjaninsku Osnovnu školu "2.oktobar" gde su obavljeni građevinski radovi na sanaciji i uređenju unutrašnjih prostorija škole, kao i sanaciji krova.

Kako je prilikom obilaska škole kazala direktorka Nataša Živojin, ovo su prvi ozbiljniji radovi na školi posle više od deset godina.

 

 

- Naša škola građena je šezdesetih godina i vremenom kiša i sneg su taj krov uništili. Propustila je vlaga koja je zahvatila zidove i plafone učionice i sale za fizičko. Lokalna samouprava je uočila naš problem i finansirala projekat sanacije krova, kišne kanalizacije i krečenje škole - rekla je Nataša Živojin i ukazala da se radovi približavaju kraju, a da je škola sada bezbednije mesto u fizičkom, ali i zdravstvenom smislu, kako za decu, tako i za zaposlene.

- I ne samo to, ovo je sada prijatnije mesto i za rad i za druženje - dodala je ona.

 

  

 

 

Gradonačelnik Janjić je kazao da pored izgradnje fiskulturnih sala, koje pomaže, lokalna  samouprava ne zaboravlja ni objekte koje su odavno izgrađeni, a koji su u relativno lošem stanju i kojima je potrebna rekonstrukcija, kao što je to bio slučaj u ovoj školi.

 

 

- Mi smo za ove radove izdvojili više od četiri miliona dinara, popravili smo stanje, mada ima još zahteva od direktorke i školskog odbora. Tim zahtevima ćemo izaći u susret jer nam je bezbednost dece najvažnija, a samim tim i poboljšanje uslova za rad i boravak u školama - kazao je Janjić.

Školu “2. oktobar” trenutno pohađa 646 učenika i obezbeđen je i dnevni boravak.