Stambena izgradnja objekta energetske klase A plus u Ulici Đure Jakšića

U Zrenjaninu je, posle duže pauze, nedavno otvoreno gradilište jedne stambene zgrade, i to na početku Ulice Đure Jakšića, broj 2. Na toj lokaciji, investitor, koji je uradio i projektnu dokumentaciju, Bio-elektrik d.o.o. iz Zrenjanina, podiže objekat spratnosti P+2+Pk bruto površine svih etaža 2707 m2.  Izvođač radova je takođe zrenjaninska firma MONT d.o.o. pa je, tako, ova investicija u potpunosti "gradska". Ona, na neki način, najavljuje i bolje dane u oblasti stambene izgradnje, ali i privrednih aktivnosti uopšte, jer je dobro poznato da građevinarstvo sa sobom "povlači" čitav niz drugih privrednih grana.
 
 
Kako je naznačeno na gradilišnoj tabli, u pitanju je stambeni objekat energetske klase A+.  Imajući u vidu da je jesenas direktoru firme Bio-elektrik d.o.o. Draganu Božjaku uručen prvi energetski pasoš odobren od inženjera Projektne prodaje i tehničke podrške Ceresit  tima kompanije Henkel Srbija za objekat već izveden u Zrenjaninu, sigurno je da će i budući stanari ove zgrade imati garanciju sigurnosti i uštede potrošnje toplotne energije. 
 
   
 
Energetski pasoš, odnosno elaborat koji sadrži podatke o energetskom razredu zgrade i ukazuje na finalnu godišnju potrošnju toplotne energije, predstavlja dokument koji značajno utiče na poboljšanje tržišta nekretnina i kvaliteta gradnje, a samim tim utiče i na cenu po kojoj će se nekretnine prodavati. Stručni Ceresit tim kompanije Henkel Srbija čine i inženjeri licencirani za rad na izdavanju energetskih pasoša, koji će nastaviti praksu energetske sertifikacije širom Srbije. 
 
Rok za završetak izgradnje započetog stambenog objekta u Ulici Đure Jakšića je 30. jun 2016. godine.