Treći sastanak čelnika skupština grada Zrenjanina i opština Srednjebanatskog okruga

Na inicijativu rukovodstva Skupštine grada Zrenjanina, u petak, 8. maja, održan je treći po redu sastanak predsednika, zamenika ili pomoćnika, kao i sekretara Skupštine grada Zrenjanina i skupština opština Srednjebanatskog upravnog okruga - Novi Bečej, Nova Crnja, Sečanj i Žitište. Sastanak je održan u Novom Bečeju.
 
Domaćini skupa ovoga puta bili su predsednik Skupštine opštine Novi Bečej Mirjan Jakšić i sekretar SO Novi Bečej Marica Bešlin, a sastanku su, u ime Skupštine grada Zrenjanina, prisustvovali Ljubomir Stanisavljev, zamenik predsednika Skupštine grada, Slavko Šućurović, pomoćnik predsednika i Milan Mrkšić, sekretar Skupštine grada.
 
 
Podsećamo, inicijativa za održavanje ovakvih skupova potekla je upravo iz Zrenjanina, pa je i prvi sastanak održan u Gradskoj kući u Zrenjaninu, a potom i u Sečnju.
 
Na sastanku u Novom Bečeju još jednom je potvrđena opravdanost i značaj održavanja ovakvih razgovora, a razmatrane su aktuelne teme iz oblasti rada ovih pet Srednjebanatskih skupština.
 
 
U fokusu problematike istaknuti su načini podnošenja i razmatranja izveštaja o radu ustanova i organizacija koje se delimično finansiraju iz budžeta lokalnih samouprava, a čiji je osnivač nije lokalna samouprava, kao  i mesnih zajednica, a razmatrana su  i druga tekuća pitanja.
 
Opštine Novi Bečej, Žitište, Sečanj i Nova Crnja istakle su kao poseban problem činjenicu da nemaju formiranu instituciju Javnog pravobranioca, te su pokrenuli inicijativu da se za naredni sastanak razmotri mogućnost formiranja zajedničkog Javnog pravobranilaštva za region Srednjeg Banata. 
 
    
 
Dogovoreno  je takođe da domaćin narednog sastanka bude opština Nova Crnja, odnosno predstavnici tamošnje Skupštine opštine.