Zrenjaninski poljoprivrednici na 82. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i zamenik gradonačelnika Saša Santovac, zajedno sa pedeset poljoprivrednika sa područja Grada Zrenjanina, posetili su juče 82. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu. Organizovanu posetu ovoj najznačajnijoj sajamskoj manifestaciji u regionu obezbedila je lokalna samouprava, s ciljem da primarnim proizvođačima omogući da vide najnovija dostignuća i trendove u ovoj, za srednji Banat, najznačajnijoj privrednoj grani.
  
 
 
"Smatram da je poljoprivreda najveći pokretač razvoja naše zemlje, pa tako i Zrenjanina. U tom smeru ide i kreiranje našeg budžeta. Ovakvi susreti su veoma značajni zbog prilike da direktno od poljoprivrednika čujem šta je to što ih muči, šta im je potrebno da unaprede svoju proizvodnju, da daju predloge i sugestije kako bi im Grad Zrenjanin pomogao onoliko koliko može u okviru važeće zakonske regulative" rekao je Čedomir Janjić predstavnicima zrenjaninskih medija, ali i novinarima makedonske državne televizije, koji su takođe pratili dešavanja na Sajmu i poznato im je mesto Zrenjanina na poljoprivrednoj mapi Vojvodine i Srbije.
 
 
Janjić i Santovac su razgovarali i s Peterom Čorbom, stočarom iz Mužlje, koji je osvojio pehar novosadskog sajma za izloženu kolekciju junica simentalske rase i zlatnu medalju za jedno od izloženih grla.