Čedomir Janjić: ''Aviv park'' menja vizure Zrenjanina

"Aviv park" menja vizure Zrenjanina i izgled ovog dela grada iz pravca Novog Sada će se u potpunosti promeniti. To se već sada nazire, a ko je video kako izgleda "Aviv park" u Pančevu, posebno kako izgleda noću, znaće zašto to govorim. Ovo nije samo običan trgovački centar i dovođenje raznih trgovačkih kompanija, već to znači otvaranje nekoliko stotina radnih mesta za naše sugrađane, što mislim da je najveći benefit, pored svih sadržaja koje predstavnici "Aviva" ovde planiraju da organizuju'' – izjavio je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić nakon današnjeg obilaska impresivnog gradilišta "Aviv ritejl parka" na Bagljašu. 
 
 
Građevinska operativa sa hiljadu uposlenih radnika i nekoliko desetina vozila građevinske mehanizacije iz dana u dan menja sliku ovog dela Zrenjanina, a sam obim radova na terenu govori da je u pitanju investicija od šireg značaja, što potvrđuje i gradonačelnik.
- Ovo je najveće gradilište u gradu i u pitanju je investicija od 30 miliona evra. U kompaniji ovde planiraju nekih 250 hiljada konzumenata godišnje, što znači da će to biti lokacija atraktivna za dolazak iz celog okruženja. Sada se gradi 22 hiljade kvadratnih metara, a u planu za narednu godinu je još oko deset hiljada, i to je veoma ozbiljno i za veće gradove, ne samo za Zrenjanin – naglasio je gradonačelnik Zrenjanina. 
 
 
On je obišao gradilište zajedno sa zamenikom Sašom Santovcem i direktorom JP "Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina" Goranom Kravarušićem, a ispred kompanije "Aviv Arlon Holding", investitora ovog velikog projekta, predstavnicima medija se obratila Danka Gladović, direktor marketinga. Ona je rekla da je ta izraelska kompanija sa zadovoljstvom došla u Srbiju 2007. godine i da je projekat u Zrenjaninu njihova treća investicija u našoj zemlji. 
 
   
 
   
 
- Lokacija je na ukupno deset hektara, od kojih se sada gradi na šest, to je prva faza, koja podrazumeva oko 22 hiljade kvadrata maloprodajnog prostora. Mnogi vodeći domaći i međunarodni brendovi će naći svoje mesto ovde, pored hipermarketa biće tu radnje sa sportskom opremom, obućom, garderobom, dečjom opremom, tehnikom, a mogu da se pohvalim i bioskopom i drugim zabavnim sadržajima, kao i brojnim uslužnim delatnostima. Imaćemo oko 800 parking mesta i to će biti prednost za građane da mogu da dođu, provedu ovde neko vreme, uživaju u zabavnim sadržajima, obave kupovinu po povoljnim cenama, zato što se trudimo da dovedemo brendove koji su, po cenama, trenutno odgovarajući našem tržištu, što je jedna od osnovnih ideja projekta – istakla je Gladović i dodala da je Zrenjanin za investiciju odabran iz više razloga – zbog istorije, kulture, mentaliteta ljudi, broja stanovnika, ali i nedostatka sličnog centra u ovom delu Banata. 
 
 
Ona je kao rok završetka izgradnje označila kraj septembra, kada je planirana primopredaja svih lokala.
- Radovi napreduju po planu, a nakon primopredaje, zakupci imaju ugovornu obavezu da u roku od trideset dana lokale urede i privedu nameni i otvaranje je planirano za kraj oktobra, najkasnije početak novembra. 
 
Danka Gladović pohvalila je i saradnju s lokalnom samoupravom i svim njenim strukturama.
- Zaista su nam izašli u susret i ubrzali sve procedure, što je u Srbiji jedna od najpozitivnijih stvari i takođe, kroz građevinsku operativu, upošljavamo skoro hiljadu ljudi, a kada budu otvoreni lokali, Zrenjanince očekuje negde oko 300-400 novih radnih mesta – naglasila je. 
 
 
Kompanija "Aviv Arlon", koja realizuje investiciju u Zrenjaninu, jedna je od vodećih izraelskih kompanija u oblasti nekretnina i još od 1963. godine bavi se razvojem velikih projekata i izgradnjom. Ima dugogodišnje iskustvo u oblasti planiranja i izgradnje, građevinskih radova, kao i izgradnje puteva i infrastrukture.
 
Kompanija je specijalizovana za primenu naprednih tehnologija u procesu izgradnje i ima preko 50 realizovanih projekata. Od najvišeg stambeno-poslovnog tornja u Izraelu – "Moše Aviv toranj" (visine 235 metara, otvoren 2003.), koji je i sedište kompanije, preko poslovnih i stambenih objekata širom Izraela, Evrope i SAD, "Aviv Arlon" aktivan je u jugoistočnoj Evropi i investira u Sofiji, Plovdivu i Budimpešti.
 
 
U Srbiji je kompanija prisutna od 2007. godine. Prva realizovana investicija u našoj zemlji je "Aviv ritejl park" u Pančevu, otvoren 2011. godine, druga stambeno-poslovni kompleks na Zvezdari u Beogradu i treća – izgradnja "Aviv ritejl parka" u Zrenjaninu.