Gradonačelnik posetio Mesnu zajednicu "Nikola Tesla"

Gradonačelnik Zrenjanina, Čedomir Janjić, danas je, u sklopu aktivnosti obilaska mesnih zajednica, posetio Mesnu zajednicu "Nikola Tesla" i tom prilikom obišao radove na izgradnji kružne raskrsnice između ulica Žarka Zrenjanina, Makedonske i Veselina Masleše, a zatim i novo igralište.

 

 

Gradonačelnik Janjić je, nakon sastanka sa predstavnicima te mesne zajednice, istakao da postoje veliki problemi u selima, ali isto tako i u samom gradu.

- Pokušavamo da pokrenemo velike infrastrukturne radove,  neki od njih su u toku, a neke planiramo za naredni period. Dogovorili smo se ove godine da u svakoj mesnoj zajednici sredimo po jednu ulicu i koliko je mesnih zajednica toliko ćemo uraditi malih ulica, kako u gradu, tako i u selima. Na rubu ove mesne zajednice realizuje se jedan od velikih infrastrukturnih projekata, kružna raskrsnica, a nakon toga, za oko mesec i po dana rešavamo problematičnu raskrsnicu kod “Avale” kako bismo rešili problem saobraćaja u tom delu grada - rekao je gradonačelnik Janjić.

 

 

On je podsetio da je Grad Zrenjanin obezbedio gotovo 2 miliona dinara za 8 novih igrališta od kojih je jedno postavljeno u Mesnoj zajednici “Nikola Tesla”.

- U razgovoru sa ljudima iz ove mesne zajednice ukazano nam je na problem Ulice Branka Radičevića i to će biti ulica koju ćemo asfaltirati ovog leta i nastavljamo dalje. Prilično je ambiciozan plan agilnog rukovodstva i pokušaćemo zajedno da rešavamo probleme građana ovog dela grada - rekao je on i dodao da se vode pregovori sa investitorima koji su zainteresovani za potez od stare "Špiritane" do zgrade nekadašnje "Cebe".

 

 

- Mislim da ćemo postići dogovor, ali o tome je još rano govoriti. Gledamo da to bude dobar projekat koji će rešiti ruglo i postati lep kutak našeg grada - ukazao je gradonačelnik. 

Predsednik Saveta te mesne zajednice, Marko Marjanović zahvalio se na današnjoj poseti i ukazao da je raskrsnica gde se danas izvode radovi predstavljala "crnu tačku", jer je u blizini škola, a osim toga evidentno je da tuda prolazi teretni saobraćaj.

 

 

- Očekujemo da će ova raskrsnica rešiti veoma veliki problem, takođe, očekujemo i da će novo igralište, koje dugo nismo imali, uskoro biti zaštićeno ogradom - rekao je on i ukazao na dobru izuzetno saradnju sa lokalnom samoupravom.