Gradonačelnik se uverio u pripremljenost bazena za letnju sezonu

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić danas je boravio na otvorenom bazenu Sportskog centra "Jug" u Zrenjaninu, kako bi se uverio da li je sve spremno za početak letnje sezone kupanja. Bilo je predviđeno da prvi kupači koriste bazen danas, ali je kišovito vreme odložilo početak sezone. Direktor Javne ustanove "Sportski objekti" Goran Fijat informisao je gradonačelnika o izvedenim radovima na sanaciji otvorenog bazena, koji su morali biti izvedeni zbog lošeg stanja školjke i sistema dovoda i odvoda vode. 
 
 
Radovi su započeti 1. aprila, a većinu su obavili radnici "Sportskih objekata", uz nadzor JP Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina i uz pomoć komunalnih preduzeća "Vodovod i kanalizacija" i "Gradska toplana". Osim sanacije školjki u oba bazena (veliki i mali) sa hidroizolacijom, bazenske površine su ofarbane specijalnom bojom za bazene, a demontirana je i stara rasveta i uklonjeni kablovi koji su bili postavljeni poprečno preko bazena i predstavljali potencijalnu opasnost po kupače. Postavljena je nova,  jača i sigurnija rasveta, na stubovima oko bazena. 
 
– Došao sam na bazen da se uverim da li je sve spremno za početak letnje sezone. Dogovor je bio da sezona kupanja počne danas, ali na žalost, ne možemo da utičemo na vreme. Uradili smo sve pripreme koje smo mogli da bazen dočeka prve kupače i da to sve bude na višem nivou, što se tiče bezbednosti. Pre svega moramo da vodimo računa o bezbednosti naših građana, naših najmlađih sugrađana koji dolaze na bazen, i ja sam siguran da sve kupače ovde očekuje zanimljivo leto – rekao je gradonačelnik Janjić.
 
 
Direktor "Sportskih objekata" Goran Fijat potvrdio je da je bazen spreman za sezonu. 
- Sanirano je kompletno korito velikog i malog bazena, a radove je izvelo naše ljudstvo, na čemu bi ih pohvalio. Sanirane su rupe koje su godinama uzrokovale veliki gubitak vode, a kao značajnu intervenciju bih pomenuo i uklanjanje dosadašnje rasvete preko bazena, što je bitno za bezbednost građana. Voda u bazenu će, bez obzira na spoljne uslove, imati temperaturu od 25 do 27 stepeni – kazao je Goran Fijat i dodao da je, u dogovoru s gradonačelnikom, ustanova uložila napore da i ove godine pokriveni (zimski) bazen radi tokom cele sezone, dakle i leti, kako bi se omogućilo istovremeno korišćenje bazena i za sportiste koji treniraju i za građanstvo.  On će ponovo biti u funkciji nakon desetak dana pauze.
 
Kako se moglo čuti od rukovodilaca "Sportskih objekata", bazen svakodnevno koristi preko 650 plivača takmičara, vaterpolista i ronilaca, a u najtoplijim danima beleže se posete više od hiljadu kupača.