Novo "rađanje" Trga slobode, nove bašte i vizure fasada

Osim fotografija građevinskih radova, na zrenjaninskom Trgu slobode svakim danom se uočavaju novi detalji i vizure koje do sada nije bilo moguće sagledati. Objektiv foto-aparata, ali i obično oko posmatrača, zapažaju, na završenim delovima trga, sva njegova arhitektonska bogatstva za koja smo znali i do sada da su tu negde, da postoje, ali ih je teško bilo u potpunosti sagledati.
 
 
Posebno impresivno deluje niz fasada od hotela "Vojvodina" do muzeja, istina, sada potpuno oslobođen bilo kakvih vizuelnih prepreka, ali "kao nove" izgledaju i fasade Biskupije, Bukovčeve palate, biblioteke, pa i Gradske kuće, kada se ona posmatra iz pravca Ulice Kralja Petra. Prva novopostavljena bašta – hotela "Vojvodina", na delu trga ka Gimnazijskoj, već je stekla redovne goste i dala šarm tom delu pešačke zone, a sigurno je da će, konačnim uređenjem trga, biti prostora i za nove bašte.
 
 
Sliku "novorođenog" Trga slobode preostalo je da upotpune drvoredi, stubovi rasvete, fontane ispred "Vodotornja" i biblioteke, zelene i cvetne žardinjere ispred "Vodotornja" i Biskupije... Kada sve bude završeno, trebalo bi samo "doterati" postojeću dekorativnu rasvetu, zameniti neispravne reflektore, očistiti preostale... i to će onda biti trg za pokazivanje svim gostima Zrenjanina, za fotografisanje i šetnju jednom od najprostranijih pešačkih zona u Srbiji. To će biti trg za nove, velike gradske mogućnosti, promocije, prezentacije, koncerte, dečja okupljanja, sportske i kulturne manifestacije, i to vrlo brzo. 
 
 Evo još nekih mogućih motiva za nove razglednice Zrenjanina: