Održana 100. sednica Gradskog veća

Na dnevnom redu današnje sednice Gradskog veća, održanoj u Velikoj sali Gradske kuće, našlo se tridesetak tačaka, a među njima najviše onih koje se tiču izveštaja o radu javnih preduzeća i ustanova.

Sednicom je predsedavao gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić koji je istakao da je ova, stota sednica po redu, značajna i zbog usvajanja Predloga odluke o završnom računu budžeta grada za 2014. godinu.

- Praktično se pripremamo za sednicu Skupštine koja će vrlo brzo biti i zakazana, trudimo se da ubrzamo rad lokalne administracije i da sve ide po planu - rekao je on.  

 

Članovi Gradskog veća usvojili su najpre Predlog Odluke o završnom računu budžeta grada Zrenjanina za 2014. godinu - konsolidovani završni račun, a izvestilac po ovoj tački bila je Žana Šahović.

 

 

 

 

Takođe, utvrđen je i Predlog Odluke o donošenju Plana detaljne regulacije radnog kompleksa ''Agroglobe'' u Melencima, zatim, Predlog Odluke u vezi odobravanja Mesnoj zajednici ''Žarko Zrenjanin'' iz Zrenjanina rušenja dela Zgrade jedinice lokalne samouprave (zgrada br.1) radi obezbeđivanja prolaza vatrogasnih kola do Osnovne škole ''Dr Jovan Cvijić'' u Zrenjaninu, kao i Izveštaj o radu Gradske uprave grada Zrenjanina za 2014. Godinu.

 

 

 

 

U nastavku sednice usvajani su Izveštaji o radu mesnih zajednica, javnih preduzeća i ustanova u gradu. 

Celokupan materijal sa današnje sednice može se preuzeti na: http://www.zrenjanin.rs/1-318-27-0/Sednica-Gradskog-veca