Održana 101. sednica Gradskog veća

U velikoj sali Gradske kuće održana je danas 101. Sednica Gradskog veća čiji je dnevni red, pored deset najavljenih tačaka, dopunjen sa još jedanaest, a koje su se uglavnom odnosile na utvrđivanje predloga zaključaka o prihvatanju izmena i dopuna poslovanja javnih preduzeća i ustanova.
 
Na samom početku usvojen je Predlog Odluke o donošenju Plana generalne regulacije ''Dolja'' u Zrenjaninu, kao i Predlog Odluke o donošenju Plana generalne regulacije  ''Mala Amerika'' u Zrenjaninu, a izvestilac po ovoj tački bila je Ljijana Pecelj Luburić.
 
Članovi Gradskog veća usvojili su i Predlog Odluke o raspolaganju stanovima grada Zrenjanina na osnovu Programa izgradnje stanova za socijalno stanovanje, a izvestilac po ovoj tački Dušan Kojčić je rekao da je donošenje ove odluke važno kako bi se kasnije mogao raspisati konkurs za dodelu tih stanova.
 
Jedna od značajnijih tačaka bila je Utvrđivanje Predloga Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu grada Zrenjanina za 2015. godinu – Rebalans I, izvestilac po ovoj tački bila je Euđenija Besu.
 
Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je po završetku sednice, u izjavi novinarima, rekao da je budžet grada Zrenjanina dobro planiran budžet.
 
- Tome u prilog govori i činjenica da ne radimo rebalans “na dole” kako se to žargonski kaže, ne smanjujemo budžet, već smo ga povećali za oko 13 procenata, a očekujemo da trend punjenja budžeta i priliva novca sa drugih nivoa vlasti bude dobar i nadam se da ćemo ostvariti ovaj budžet. Promene se odnose, pre svega, u izgradnji infrastrukture, kao i vodovoda i kanalizacije, i ti će radovi biti intenzivirani - rekao je gradonačelnik Janjić.