Otvorena nova ambulanta u MZ "Sava Kovačević"

U Mesnoj zajednici "Sava Kovačević", u naselju Nova mužljanska kolonija, počela je sa radom nova zdravstvena ambulanta, izgrađena uz zgradu mesne zajednice, a nju su danas obišli i sa meštanima razgovarali gradonačelnik Čedomir Janjić, sa svojim saradnicima i Miodrag Subić, direktor Doma zdravlja "dr Boško Vrebalov" .

Gradonačelnik Janjić je tom prilikom uputio poruku "kritičarima koji govore da uređujemo samo centar grada", da lokalna samouprava brine i o rubnim delovima grada, kao i o 22 naseljena mesta. 

 

 

- Siguran sam da će građani iz Mesne zajednice "Sava Kovačević" lakše dolaziti i do recepata i lekara, a i da će zdravstvenim radnicima biti mnogo lakše - rekao je on i dodao da je na teritoriji te  mesne zajednice urađena i popravka kolovoza, kao i da su asfaltirane pojedine ulice  koje nikada nisu asfaltirane. 

- Zato ponavljam da je Zrenjanin danas jedno veliko gradilište - istakao je on i dodao da je za izgradnju ambulante, iz gradskog budžeta, izdvojeno 8 miliona dinara.

 

 

Miodrag Subić rekao je  da je Dom zdravlja učestvovao u nabavci novog nameštaja i opreme, a da će ova ambulanta raditi svakog dana od ponedeljka do petka,  prepodne, a utorkom i četvrtkom i popodne. 

- Imamo deficit lekara, trenuto nam fali njih 20 po kadrovskom planu. Najviše nam fali ginekologa, od devet, radi samo četiri, od 21 pedijatra, radi njih 14. Sada počinju godišnji odmori, zato apelujem na građane da imaju strpljenja, jer, kada jedan lekar ode na godišnji, mi već imamo ozbiljan problem - rekao je Subić.

 

 

Predsednik Saveta Mesne zajednice, Rade Čvorović izrazio je očekivanje da će otvaranje ove ambulante biti početak novih i boljih uslova lečenja u tom naselju, koje je, kako je naveo,  radničko, i u kome živi dosta starih ljudi. 

- Uslovi su bili loši. Nije se moglo više raditi tamo, a ovo je moderan objekat, sa svim potrebnim pomagalima - rekao je Čvorović.