Počeli radovi na raskrsnici Žarka Zrenjanina i Makedonske - pažljivo u saobraćaju

Građevinsko preduzeće "Put-invest" iz Novog Sada, kako je i najavljeno, odmah po završetku radova na ulazu u naselje "Bagljaš" počelo je s radovima na izgradnji kružne raskrsnice između ulica Žarka Zrenjanina, Makedonske i Veselina Masleše. Ovim radovima konačno se rešava višedecenijski problem regulacije saobraćaja na prometnoj raskrsnici na kojoj je bilo i saobraćajnih nezgoda sa smrtnim ishodom, a posebno su bili ugroženi pešaci, među kojima najviše dece, učenika OŠ "Jovan Cvijić".
 
 
Otvaranjem gradilišta uspostavljen je poseban režim saobraćaja, koji neće biti u potpunosti obustavljan, ali će biti usporen i svi učesnici u saobraćaju trebalo bi da posebnu pažnju obrate na postavljenu signalizaciju i prilagode kretanje i brzinu vozila novonastalim uslovima. Saobraćaj se Ulicom Žarka Zrenjanina odvija jednom kolovoznom trakom, uz naizmenično propuštanje vozila, koje je regulisano svetlosnom signalizacijom – semaforima. 
 
 
Ulaz u raskrsnicu zatvoren je za sva motorna vozila koja dolaze iz ulica Makedonske i Veselina Masleše, pa se preporučuje vozačima da koriste alternativne izlaze na Ulicu Žarka Zrenjanina. Pešaci se mogu kretati uz povećanu opreznost i poštovanje signalizacije. Najviše problema u saobraćaju, kako se danas moglo primetiti u zoni gradilišta, stvaraju biciklisti, prolaskom ispod zaštitnih traka postavljenih duž celog gradilišta, prelaskom ulice kroz gradilište, ili vožnjom neposredno uz mašine koje vrše iskop zemlje. Osim što je saobraćajnim znacima zabranjena, ovakva vožnja je, u trenutnim uslovima na terenu, veoma opasna. 
 
    
 
Kružna raskrsnica između ulica Žarka Zrenjanina, Makedonske i Veselina Masleše druga je od četiri planirane za izgradnju ove godine u Zrenjaninu. Prva je puštena u funkciju prošle srede na ulazu u naselje "Bagljaš", a po završetku ove, sledi izgradnja najzahtevnije kružne raskrsnice, s najvećom frekvencijom saobraćaja, kod benzinske stanice "Avala".