Potpisan ugovor o finansiranju izgradnje atmosferske kanalizacije u Takovskoj

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac danas je, u ime Grada Zrenjanina,  u Inđiji potpisao ugovor sa Upravom za kapitalna ulaganja AP Vojvodine o dodeli sredstava za izgradnju atmosferske kanalizacije u Takovskoj ulici u Zrenjaninu, u iznosu od 41,6 miliona dinara. Svečanosti u Inđiji prisustvovali su predstavnici 11 vojvođanskih lokalnih samouprava, kojima je Uprava za kapitalna ulaganja APV dodelila 260 miliona dinara za realizaciju projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture i oblasti zaštite voda. 
 
 
Prisutne u konferencijskoj sali Skupštine opštine Inđija pozdravili  su predsednik opštine Inđija Petar Filipović i direktor Uprave za kapitalna ulaganja APV Nebojša Malenković, koji je u ime te Uprave danas potpisao ugovore o dodeli bespovratnih sredstava – 150 miliona dinara po javnom konkursu u oblasti saobraćajne infrastrukture i 110 miliona u oblasti zaštite voda. On je posebno naglasio da se uslovi za privlačenje novih investicija mogu stvoriti samo uz dobru i kvalitetnu infrastrukturu, vodovodnu i kanalizacionu mrežu. 
- Mi danas iz Inđije, zajedno sa vama, vašim lokalnim samoupravama, šaljemo pozitivan impuls  da je sa dobrim i kvalitetnim programima i projektima moguće privući nove investitore, i domaće i strane – istakao je Malenković. 
 
 
Nakon potpisivanja ugovora, novinarima se obratio i zamenik gradonačelnika Zrenjanina, koji je pojasnio da će, na dobijena sredstva u pomenutom iznosu, Grad Zrenjanin dodati još 12 miliona dinara, te da će time, ukupnim sredstvima od oko 53 miliona dinara, biti izgrađena atmosferska kanalizacija u Takovskoj i nekoliko okolnih ulica.
- Grad Zrenjanin konkurisao je na svih sedam konkursa Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine koji su do sada završeni i ovo je prvi konkurs na kom smo dobili sredstva, za projekat izgradnje atmosferske kanalizacije u Takovskoj ulici, odnosno, takozvanom slivu te ulice, kojim se predviđa izgradnja kanalizacije u još pet ulica. Osim ovih sredstava, Grad Zrenjanin je predvideo ove godine budžetom 220 miliona dinara za izgradnju atmosferske i fekalne kanalizacije, jer nam je cilj da svim našim građanima obezbedimo što bolju pokrivenost kanalizacionom infrastrukturom – naglasio je Santovac u Inđiji.
 
 
U tom gradu se danas čula još jedna izuzetno dobra vest za Grad Zrenjanin - da je Tehničkom fakultetu "Mihajlo Pupin" odobreno 24 miliona dinara za završetak aneksa zgrade, opremanje drugog amfiteatra i pratećih sadržaja, čime će, konačno, biti stavljena tačka na investiciju započetu pre više od dvadeset godina, kada je izgrađen betonski "kostur" objekta, na kom su, u međuvremenu, dovršeni samo spoljašnji radovi.