Potpisani ugovori iz oblasti vodosnabdevanja, kanalizacione infrastrukture i odvodnjavanja

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić potpisali su danas ugovore za dodelu bespovratnih sredstava iz oblasti vodosnabdevanja i kanalizacione infrastrukture kao i jedan ugovor za odvodnjavanje. 

 

 

Grad Zrenjanin će tako po konkursima ovog Sekretarijata dobiti blizu 83 miliona dinara. 

Bogaroški je tom prilikom izrazio zadovoljstvo što će potpisivanje ugovora pre svega koristiti stanovnici Zrenjanina.
- Drago mi je i što i što je Grad Zrenjanin prepoznao našu intenciju da finansiramo, pre svega, projekte vodosnabdevanja i kanalizacije u ruralnim sredinama - rekao je on.

 

 

 Gradonačelnik Janjić je ukazao da se mnogo ulaže u infrastrukturu u gradu, ali da se nije zaboravilo na naseljena mesta.

- Nastavili smo određene projekte na izgradnji fekalne kanalizacije, započeli nove, radili smo dosta i na izradi projektno - tehničke dokumentacije. U naseljenim mestima živi oko 55.000 ljudi i mi želimo da uslove života u tim mestima učinimo sličnim u onima u gradu - rekao je on i dodao da je Grad Zrenjanin konkurisao kod pokrajinskih fondova i da će zajedničkim ulaganjem biti realizovano mnogo bitnih projekata, pre svega u vodosnabdevanju i izgradnji fekalne kanalizacije, a radiće se i na izgradnji i sanaciji kanalske mreže.

 

 

Potpisani ugovori za projekte: