Prva medalja za Srbiju na Evropskim igrama stigla u Zrenjanin - srebro za rvača Viktora Nemeša

Rvač Viktor Nemeš, član zrenjaninskog "Proletera" i državne reprezentacije, osvojio je srebrnu medalju za Srbiju na prvim Evropskim igrama, koje se održavaju u glavnom gradu Azerbejdžana, Bakuu. Do drugog mesta i prve medalje za našu zemlju na ovim igrama Nemeš je stigao u  kategoriji do 75 kilograma grčko-rimskim stilom, pošto je poražen u finalnoj borbi od domaćeg takmičara Evrina Mursalijeva rezulatom 1:3.
 
 
Nemeš je tako osvojio istorijsku medalju za našu zemlju na igrama u Azerbejdžanu, u konkurenciji koja je okupila najznačajnija svetska rvačka imena. Pre finala zabeležio je četiri pobede, a  njega, kao i svetskog šampiona iz Zrenjanina, Davora Štefaneka, sada očekuje Svetsko prvenstvo u Las Vegasu, gde se "overavaju" norme za 2016. godinu i Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.
 
Predsednik Rvačkog saveza Srbije, takođe nekadašnji rvački as iz Zrenjanina, Željko Trajković, ne krije zadovoljstvo zbog medalje iz Bakua  koju je osvojio upravo Nemeš. On je potvrdio da je konkurencija u Azerbejdžanu bila na nivou Evropskog šampionata.
- Nemeš je još jednom dokazao da će vladati strunjačama u narednim godinama, čestitam mu na medalji, kao i Aleksandru Maksimoviću, koji je bio nadomak bronzane medalje, ali nije uspeo da je osvoji. Počinjemo uskoro s pripremama za Las Vegas, s ciljem da u Rio de Žaneiro odemo bar s trojicom takmičara i da rvanje na Olimpijskim igrama Srbiji donese medalju posle više od četiri decenije – rekao je Trajković.