Radovi na kružnoj raskrsnici u Žarka Zrenjanina: počelo asfaltiranje

Radovi na izgradnji druge od četiri predviđene kružne raskrsnice u Zrenjaninu, u Ulici Žarka Zrenjanina, realizovani su u obimu od oko 50 procenata. U toku je asfaltiranje leve saobraćajne trake, idući iz pravca Ulice Žarka Zrenjanina ka centru grada, nakon čijeg završetka će, za nekoliko dana, kompletan saobraćaj biti preusmeren na taj deo kružnog toka.
 
 
Asfaltirane su nove pešačke i biciklističke staze i uređene zemljane, buduće travnate, površine između njih.  Saobraćaj će se do završetka radova odvijati naizmenično, u oba smera, regulisan je svetlosnom signalizacijom, a prilaz Ulici Žarka Zrenjanina ostaje zatvoren iz ulica Veselina Masleše i Makedonske.
 
 
Princip izgradnje i ove kružne raskrsnice identičan je onom koji je primenjen na ulazu u naselje "Bagljaš", kako se saobraćaj ne bi obustavljao u potpunosti: završava se i asfaltira polovina raskrsnice, potom se saobraćaj preusmerava na završeni deo, a radovi nastavljaju na drugoj polovini. Prema ovakvoj dinamici, s obzirom da su radovi na ovoj lokaciji krenuli početkom juna, može se očekivati da budu završeni u narednih mesec dana. 
 
 
Izvođač, preduzeće "Put – invest" iz Sremske Kamenice, odmah po završetku radova u Ulici Žarka Zrenjanina počinje izgradnju i treće kružne raskrsnice, kod benzinske stanice "Avala", čiji je rok za završetak radova polovina oktobra ove godine. Investitor ove tri kružne raskrsnice je JP "Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina".
 
 
Planirani izgled kružne raskrsnice ulica Žarka Zrenjanina - Veselina Masleše - Makedonska