Santovac: Važna je pomoć malim i srednjim preduzećima

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac prisustvovao je skupu Unije poslodavaca Srbije - poslodavci Zrenjanina i Srednjeg Banata, koji je danas, u saradnji sa Zrepokom i Societe Generale Bankom, održan u hotelu "Vojvodina".

Aktuelni programi finansijske podrške iz EU fondova, povoljne kreditne linije i poslovna primena interneta bile su neke od tema o kojima se govorilo.

 

 

Santovac je u uvodnom obraćanju govorio o podršci lokalnom ekonomskom razvoju kroz jačanje saradnje javnog i privatnog sektora, ali i o značaju stvaranja mogućnosti za nova zapošljavanja Zrenjaninaca.

- Ono što Grad Zrenajnin radi jeste privlačenje investitora u industrijsku zonu, ali pre svega pomaže domaćim investitorima. Činjenica je da ne bismo trebali oslanjati samo na strane investitore, jer u Zrenjaninu postoji mnogo kvalitetnih investitorima i pomoć malim i srednjim preduzećima.

 

 

– Svako radno mesto je danas značajno, a svaki korak koji učinimo za novo radno mesto daje nam podstrek da radimo dalje. Generalno, sko poslodavci budu zadovoljni, biće i građani. Ne možemo da očekujemo da poslodavci budu nezadovoljni, a da građani budu zadovoljni. Mora i da postoji saradnja između javnog i privatnog sektora, jer ako toga nema, ne možemo očekivati ni rezultate. Zbog toga je posebno zadovoljstvo danas biti ovde, sa privrednicma našeg grada koji zapošljavaju ljude i omogućavaju bolju i lepšu sliku grada - rekao je Santovac i napomenuo da će Grad Zrenajnin učiniti sve kako bi pomogao malim i srednjim preduzećima.

 

 

On je istakao zadovoljstvo što se na današnjem skupu može čuti i to da kvalitetno udruživanje poslodavaca može dovesti do jasnog cilja da smanje svoje troškove proizvodnje i rada i na taj način stvore mogućnosti da zaposle nove ljude. 

Takođe, ukazao je, značajna bi bila i pomoć u vidu kreditiranja malih i srednjih preduzeća i istakao da će Grad Zrenjanin u narednom periodu razmišljati o novim vidovima pomoći jer je cilj lokalne samouprave zapošljavanje Zrenjaninaca.

 

 

Goran Nešić, predsednik UO UPS - Poslodavci Zrenjanina predstavio je rezultate rada Unije poslodavaca Srbije – Poslodavci Zrenjanina u proteklom periodu , kao i pravac u kom Unija ide dalje, dok je Dragan Vidaković, predsednik ZREPOK-a govorio o značaju uspostavljanja funkcionalnog privrednog saveta u Zrenjaninu.

Među ostalima govorila je i Biljana Pešić koja je predstavila Societe Generale Banku i saradnju sa Unijom poslodavaca Srbije – Poslodavci Zrenjanina.